Kultová kapela Faith no More sa do Bratislavy vráti presne po 22 rokoch a okrem čerstvých noviniek z albumu Sol Invictus zahrá aj všetky veľké hity. Už o týždeň, v stredu 10. júna, tak zaznejú v bratislavskej Aegon aréne (NTC) kúsky ako Evidence, Epic, Ashes to Ashes, Easy, Digging the Grave či Midlife Crisis.

Akcia, ktorú možno na Slovensku pokojne označiť za koncertný návrat roka, sľubuje dokopy vyše tri hodiny plné kvalitnej gitarovej hudby. Okrem Faith No More sa o to postarajú aj špeciálni hostia: americká skupina Red Fang a domáca partička Mofokiller. Vstupenky sa predávajú exkluzívne v sieti Eventim.sk.

Faith No More účinkujú na koncertoch v zostave Mike Patton, Bill Gould, Roddy Bottum, Mike Bordin a Jon Hudson. Aktuálna nahrávka Sol Invictus je ich siedmym radovým albumom a prvou štúdiovou nahrávkou od roku 1997, kedy uzrel svetlo sveta Album Of The Year” s fotografiou T. G. Masaryka na obale. Partia muzikantov si následne dopriala oddych na niekoľko rokov, aby sa v roku 2009 vrátili v životnej forme.

Tú podľa ohlasov zahraničných médií potvrdzujú aj aktuálne koncerty, na ktorých kapela popri novinkách ponúka aj všetky svoje najzásadnejšie skladby. Nižšie si môžete pozrieť setlist včerajšieho koncertu na festivale Sonisphere v Miláne, mierne odlišný bol zoznam skladieb na jarnom severoamerickom turné, kde ako príklad poslúži setlist z New Yorku. Podľa záznamov na webe Setlist.fm kapela na každom koncerte ponúka trochu iný výber skladieb. Najväčšie hity a skvelé novinky ako Superhero, Sunny Side Up, Motherfucker alebo Sol Invictus by však nemali chýbať ani na očakávanom bratislavskom koncerte.

Lístky na státie stoja 59 eur, VIP vstupenky 159 eur. V cene VIP vstupenky získa návštevník sedenie v exkluzívnej lóži, nápoje, teplý aj studený bufet počas celého podujatia. Vstupenky na klasické sedenie sú už vypredané.

Setlist koncertu v Miláne - Sonisphere, 2. 6. 2015:

1. Motherfucker
2. Be Aggressive
3. Caffeine
4. Evidence
5. Epic
6. Sunny Side Up
7. Digging the Grave
8. Midlife Crisis
9. Spirit
10. The Gentle Art of Making Enemies
11. Easy (Commodores cover)
12. Separation Anxiety
13. Last Cup of Sorrow
14. Ashes to Ashes
15. Superhero

Prídavky:
16. Sol Invictus
17. We Care a Lot 

Setlist koncertu v New Yorku, 13. 5. 2015:

1. Motherfucker
2. Land of Sunshine
3. Caffeine
4. Evidence
5. Epic
6. Sunny Side Up
7. Surprise! You're Dead!
8. Midlife Crisis
9. Last Cup of Sorrow
10. The Gentle Art of Making Enemies
11. Easy (Commodores cover)
12. Separation Anxiety
13. King for a Day
14. Ashes to Ashes
15. Superhero

Prídavky:
16. Sol Invictus
17. As the Worm Turns
18. This Guy's in Love With You (Burt Bacharach cover)
--
19. From the Dead

Aj na toto sa môžete tešiť o týždeň v Bratislave:


Zdroj: PR / Octopus Promotion + Setlist.fm

Súvisiaci interpreti: Faith No More