Kapela Coldplay si na tohtoročné Mylo Xyloto Tour pozvala viacero hudobných hviezd. Na európskej časti štadiónového turné s viac ako 20 zastávkami sa ako support predstavia Marina and the Diamonds, Frank Ocean, Robyn, Ash aj Rita Ora.

Na pražskom koncerte, ktorý sa bude konať 16. septembra v Synot Tip Aréne, budú hosťami Coldplay práve welšská divožienka gréckeho pôvodu Marina & The Diamonds a člen kapely Odd Future, Američan Frank Ocean, ktorý sa v tomto roku umiestnil na druhom mieste v ankete BBC Sound Of.

Dvadsaťšesťročná hudobníčka, celým menom Marina Lambrini Diamandis, pre ktorú sú práve vystúpenia na turné Coldplay návratom na pódiá po prekonaní problémov s hlasivkami, úspešne funguje na scéne už od roku 2010. Vtedy vydala debutový album The Family Jewels, ktorý minulý rok naživo predstavila aj na Slovensku v rámci festivalu Grape. Na turné s Coldplay však zaznejú aj piesne z tohtoročnej štúdiovky Electra Heart, ktorá sa vyšplhala na prvú priečku britského albumového rebríčka. 

"Byť na turné predskokanom je výzva. Robíš to preto, aby si bol lepším umelcom, performerom a musíš o sebe znova a znova presviedčať ľudí," vyjadrila sa Marina. Podľa vlastných slov sama netuší, ako sa k predskakovaniu na turné Coldplay dostala. "Nemám ani poňatia. Všetko čo viem je, že sa Chrisovi páčila pieseň Obssesions z prvého albumu."

Marina and the Diamonds - Primadonna

Americký skladateľ, raper a spevák Frank Ocean, ktorému len o vlások uniklo víťazstvo v ankete BBC Sound of 2012, predstaví (nielen) českým fanúšikom songy z debutového albumu Channel Orange, ktorý vyjde v polovici júla. Hudobník v minulosti spolupracoval s menami ako Jay-Z, Kanye West, Nas, Pharell Williams či Beyoncé. Zaujímavosťou je, že na jeho mixtape s názvom Nostalgia, Ultra (2011) sa dostal aj pretextovaný vysamplovaný song od Coldplay s názvom Strawberry Swing. 

Frank Ocean - Strawberry Swing 

Lístky na pražský koncert Coldplay sú v predaji v cene od 1200 Kč. Od prvého júna sú naviac k dispozícii špeciálne VIP balíčky, ktoré zahŕňajú vstupenku na sedenie, občerstvenie a aj darček od samotnej skupiny. Balíčky, ktorých je obmedzené množstvo, aj bežné vstupenky sú v predaji na www.livenation.cz.

Zdroj: NME, Coldplay.com, mž
Foto: AP Photo/Paul White

Súvisiaci interpreti: Coldplay, Frank Ocean, Marina and the Diamonds