Jednodňový open air festival popovej hudby POP Fest Zelená voda otvorí svoje brány už 14. júla. V priestoroch prírodného amfiteátra na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom sa predstavia populárne skupiny a interpreti zo Slovenska aj z Čiech.

Hlavnou hviezdou 1. ročníka podujatia s názvom POP Fest Zelená voda bude skupina Peter Bič Project, ktorá si vďaka medzinárodnému úspechu hitu Hey Now už zahrala vo viacerných európskych krajinách. Skladby z ich albumu Say It Loud (2012) sú okrem Slovenska a Českej republiky známe napríklad aj v Slovinsku, Dánsku, Švédsku či Poľsku. 


Príde aj Robo Opatovský s Monikou Bagárovou

Druhú júlovú nedeľu vypukne popové šialenstvo hneď vedľa pláže v priestoroch amfiteátra. Šnúru koncertov odštartuje mladá skupina z Vranova nad Topľou Frequency. Alternatívna popová kapela vznikla v roku 2010, no za krátky čas si získala obľubu. Toto leto ťahá festivalovú šnúru a POP Fest bude ich piatou zastávkou. Vystrieda ich domáca formácia z Nového Mesta nad Váhom Fuera Fondo so svojou kombináciou ska, reggae a rocku.

Českú republiku na festivale bude zastupovať Monika Bagárová. Pochádza z muzikantskej rodiny. Svoje nadanie pre spev ukázala už ako sedemročná prednesom náročných jazzových štandardov. Miláčikom publika sa stala počas československej talentovej súťaže. Slovákom sa najviac priblížila duetom so stálicou na slovenskej popovej scéne - Robom Opatovským, ktorý tiež vystúpi v jedinečnom prírodnom prostredí Zelenej vody. Spevák svoju sólovú kariéru začal v polovici 90. rokov. Má na svojom konte už 10 albumov a v súčasnosti pripravuje novú platňu. Nedávno sa vrátil z New Yorku, kde okrem naberania inšpirácie pre svoju novinku aj koncertoval v Manhattane.

Po skončení koncertov sa festival neskončí. Na nadšencov popu od polnoci do 4:00 ráno čaká diskotéka pod holým nebom. V úlohe dídžeja sa predstaví Marco Van Pollo. Vstupné na POP Fest Zelená voda je v predpredaji 10 eur a na mieste 15 eur.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek - PR manager festivalu POP Fest Zelená voda.

Foto: Olivier.sk

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project