Zdá sa, že americký raper Kanye West si naozaj koleduje o žaloby od ľudí, ktorých nahé figuríny vedľa seba naukladal v klipe Famous. Kým doposiaľ si kontroverzné dielo mohli pozrieť iba užívatelia platenej služby Tidal, od 1. júla je na Youtube, takže napodobeninami hrudníkov Taylor Swift či Rihanny sa môže kochať celý svet.

Videoklip je inšpirovaný maľbou umelca Vincenta Dezideria a dotknutými celebritami sú George W. BushDonald TrumpAnna WintourRihannaChris BrownTaylor SwiftRay J.Amber RoseCaitlyn Jenner a Bill Cosby. V strede obrovskej postele leží samotný Kanye West s manželkou Kim Kardashian West, ktorá je spolu s ním pravdepodobne jedinou živou osobou vo videu.

O tom, že Westovým cieľom nebolo vytvoriť zmysluplný vizuál k skladbe Famous, ale vyvolať čo najväčší rozruch, svedčí najmä stredná časť klipu, kde si môžete niekoľko minút "vychutnávať" zábery na spiace telá za doprovodu šuchotania a dýchania, ktoré majú tomuto úchylnému nápadu zrejme dodať autentickosť. Celé to však pokrivkáva, rovnako ako Kanyeho umelecký zámer. Tým podľa neho nie je "podporovať či alebo nepodporovať tých ľudí vo videu", išlo mu totiž o "komentár o sláve". Mať tak jeho starosti...


TIP: K pasáži od 2:25 odporúčame pustiť si túto hitovku od Roba Grigorova.


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Kanye West