Mediálna búrka okolo rozchodu Shakiry a Gerarda Piquého pomaly utícha. Speváčka sa aj so synmi Milanom a Sashom presťahovala zo Španielska do Miami, kde si buduje nový domov a lieči rany. V aktuálnom singli Copa Vacia s kolumbijským spevákom Manuelom Turizom zvolila morskú pannu ako metaforu vlastného vyrovnávania sa s rozpadom vzťahu.

Kolumbijskí hudobníci zverejnili informácie o chystanej spolupráci čarovnou fotografiou, na ktorej je Shakira zobrazená ako morská panna a Manuel Turizo ako urastený muž, ktorý ju zachráni. "Natočili sme video," prezradili fanúšikom na sociálnych sieťach.

Videoklip k sviežej letnej novinke mal premiéru v celosvetovej sieti kanálov MTV a tiež na na billboarde Paramount na Times Square. Spolurežírovala ho Shakira a jej dlhoročný spolupracovník Jaume de la Iguana. Speváčka sa v ňom predstavuje ako ružovovlasá morská panna, ležiaca opustená na skalách medzi hromadou odpadkov. Na pomoc jej prichádza Turizo, ktorý ju zachráni premiestnením zo špinavého pobrežia do akvária.

Iba niekoľko minút pred zverejnením klipu, ktorý má po troch dňoch 18 miliónov videní na Youtube, sprístupnila Shakira na svojom Instagrame hlasovú správu, v ktorej svojim sledovateľom vysvetlila, čo pre ňu morská panna symbolizuje. Vždy ju vnímala ako bytosť, ktorá existuje iba v našej fantázii. Umiestnením do videoklipu ju spravila "hmatateľnou". Stala sa niečím "čo môžete vidieť, dotýkať sa a cítiť," prezradila Shakira, ktorá zároveň povedala, že ona sama je "na ceste k opätovnému zjednoteniu sama so sebou."

V druhej zdieľanej hlasovej správe dodáva, že morská panna "obetuje veľa pre lásku a končí v koši medzi potkanmi. Našťastie sa ocitne vo svojom prirodzenom prostredí. Akákoľvek podobnosť s realitou je čisto náhodná," zavtipkovala sarkasticky speváčka.

Túto tému nájde poslucháč v piesni, ktorá sa zamýšľa nad neopätovanou láskou. "Si chladnejší ako v januári. Žiadam teplo a ty dávaš ľad," zaznie v nej. Speváčka sa podelila ešte o jednu paralelu medzi ňou a morskou pannou: "V poslednom čase som bola vo vode tak veľa, že mám pocit, že mi rastú šupiny." V Miami totiž trávi množstvo času surfovaním a na wakeboarde so svojimi deťmi.

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: Billboard.com)

Súvisiaci interpreti: Shakira