Prešovská pätica Papyllon vo svojom novom singli s exotickým názvom Kacmalunga pozýva na opulentnú rockovú jazdu s výraznými bicími a gitarami, ktoré v niektorých pasážach svojou tvrdosťou prekvapia a zdvihnú tep.

Zvuk skladby Kacmalunga so skreslenými riffmi a živelnými bicími prináša na rozdiel od jarného singla Crazy For You o poznanie tvrdšiu polohu skupiny Papyllon. Aj v nej si však zachováva vlastnú originálnu tvár vďaka charakteristickému, širokospektrálne fungujúcemu vokálu frontmana Bohuša Hajducha a melodickému refrénu. Vyše dvanásť rokov existencie kapely sa tak premieta do prirodzene a nenásilne znejúceho prekračovania hraníc žánrov, ktorými si jednotliví členovia v minulosti prešli.

"Kacmalunga je odkazom pre všetkých, ktorí bažia po pozornosti iných a sú ochotní pre tento chvíľkový pocit šťastia spraviť čokoľvek – aj keby mali pochovať svoje skutočné ja," komentuje spevák textové posolstvo nového singla.

Nový album už v októbri

Ako bolo avizované, Prešovčania usilovne pracujú na novom albume, ktorého vydanie je plánované na október tohto roka. Fanúšikovia po celom Slovensku aj Česku sa následne môžu tešiť na koncertné turné.

Kapela Papyllon, ktorú možno poznať aj z koncertov na festivaloch ako SHARPE, BUSH (Maďarsko), Pohoda, Rock for People (ČR) či Grape, vznikla v roku 2010 v Prešove. Debutový dlhohrajúci album s eponymným názvom Papyllon im vyšiel ešte v roku 2017, odvtedy vydali single What About Tonight, Forever, All The Time či Crazy For You.

Zostavu tvorí okrem Bohuša Hajducha bubeník Lukáš Lacko, basák Jakub Pastorák, gitarista Juraj Šoltis a gitarista a producent Richard Rác.

Skladbu Kacmalunga nájdete aj na streamovacích hudobných službách. Novinky kapely môžete sledovať na oficiálnom webe wearepapyllon.com a na sociálnych sieťach Instagram a Facebook.

Text: Matej Kráľ / PR (Hudba.sk edit)