Kapela Wohnout púšťa do sveta ďalší klip z albumu Miss Maringotka, ktorý vyšiel na konci minulého roka. Je to už šiesty videopočin k tejto doske a plánujú sa ďalšie. Kapela si tentoraz posvietila na ruského herca Gerarda Depardieu, do ktorého sa celá skupina prevtelila pomocou silikónových nosov.

"Tak sme si na toho Gerarda museli posvietiť my. Nikto sa k tomu nemal, nikto sa k tomu nejako extra nevyjadril, asi sa v tom neradno vŕtať. Lenže ono to nedalo spať. Čo ten chlap francúzsky nosatý v tom Rusku, že? A tak sme sa k tomu postavili ako štyria chlapi a udreli sme do stola. A ajhľa. Je z toho pesnička. Až nám z toho narástol samou pýchou tiež nosisko," komentuje vznik piesne a videoklipu spevák Honza Homola.

Okrem celej kapely si vo videu zahralo viacero známych osobností z hudobnej brandže, napríklad bubeník Štěpán Smetáček (Lucie, Wanastovi Vjecy) alebo gitaristka Tereza Rays (Electric Lady).Réžie sa opäť ujal Michal Skořepa, ktorého už môže formácia titulovať ako svojho dvorného kameramana, scenáristu a režiséra. Tentoraz sa všetko odohráva v jednej miestnosti - v priestore refektára dominikánskeho kláštora, a vo videoklipe je použitých cez 700 strihov.

Predstava o klipe bola medzirežisérom a kapelou Wohnout od začiatku jednoznačná. "Michal, potrebujeme klip na pesničku Depradieu." "Dobre. Nechám vám urobiť odliatky Depardieho nosa, Honza si vezme červené trenky a kráľovský plášť, z Mateja urobíme Lenina, budú tam dve pozlátené dievčatá v krojoch bojovať kosákom a kladivom a partia ľudí v šusťákoch a baraniciach bude mávať pozlátenými samopaľmi."


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Wohnout