Gitarista a spevák René Lacko prichádza s novým klipom. Natáčal ho na Kanárskych ostrovoch. Novinka pochádza z aktuálneho albumu Blind Man. Hudobník chystá viacero nových projektov, jedným z nich má byť zaujímavé prekvapenie.

Druhý klip z aktuálneho albumu Blind Man k pesničke Wild Cat  natáčal slovenský bluesový spevák a gitarista René Lacko spolus so skupinou Downtown  doma aj v zahraničí. Hoci album vyšiel už pred troma rokmi, stále ponúka najnovšiu tvorbu hudobníka z Handlovej prezývaného aj slovenský Hendrix.  

"Pesnička je o mladej neskrotnej dračici. Je to taký popovo bluesový song," hovorí René Lacko. "Klip sme natáčali v lete na Fuerteventure na Kanárskych ostrovoch a v malebnom prostredí handlovskej Rematy," dodáva.  
 

René Lacko aktuálne intenzívne koncertuje, v decembri pripravuje prekvapenie. So skupinou Big Bang, s ktorou v roku 1990 vstúpil do hudobného sveta, majú hotovú kolekciu nových nahrávok. "Podrobnosti zverejníme neskôr. Teraz sa sústreďujem na ďalší projekt, ktorý plánujem vydať na jar," prezradil hudobník. Má sa jednať o akustický album. "Nahrávať ho budem tradičnými postupmi,"vysvetlil.  

René Lacko patrí k mimoriadnym zjavom slovenskej blues-rockovej scény. Začiatkom 90. rokov pôsobil so skupinou Big Bang, ktorá vydala jediný album The Jolly Joker (1993). Jej spevákom bol Maťo Máček (Babylon) O dva roky na to sa skupina Big Bang rozpadla.  

V roku 1996 sa René Lacko zúčastnil v Severnej Karolíne v USA súťaže v interpretácii skladieb Jimiho Hendrixa, ktorú vyhlasuje každý rok Hendrixova rodina. Skončil v jednom zo semifinálových kôl ako najlepší Európan na 2. mieste. Uznania sa mu dostalo aj na domácej pôde, nomináciou na Aurela 2007 za najlepší inštrumentálny výkon a víťazstvom v bluesovej ankete v kategórií Najobľúbenejšia skupina v roku 2013.   

Jeho sólová diskografia pozostáva zo štúdiových albumov Freedom Is My Way (2001), Tribute To J.Hendrix And S. R. Vaughan (2003), Stay Here (2007), Flying Through The Sky (2008) a Blind Man (2013). Na konte má aj živé nahrávky Live In Bratislava (DVD - 2011, iCD - 2012) a 20 Years Before (2015).  

Autor: Peter Lehotský
Foto: PR