Americká speváčka Karen O zverejnila skladbu I Shall Rise, ktorú napísala pre očakávanú videohru Rise of the Tomb Raider. Novinka s hlavnou hrdinkou Larou Croft by sa mala dostať na trh 10. novembra.

"Myslím, že chceli prísť s niečím melodramatickým. Ide o motív súvisiaci so zrodom Larinho mýtu, momentom, ktorý ju definoval ako ikonu. Bola to pre mňa veľmi zaujímavá práca. Mám naozaj rada písanie melodramatických skladieb," prezradila Karen O v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone.

36-ročná speváčka takisto povedala, že v súčasnosti sa venuje výhradne rodine a jej kapela Yeah Yeah Yeahs má pauzu. Hudobníčka nedávno porodila syna, ktorého meno zatiaľ neprezradila. Otcom dieťaťa je jej manžel, režisér Barnaby Clay.


Karen O, celým menom Karen Lee Orzolek, sa narodila v Južnej Kórei, vyrastala však v New Jersey. Preslávila sa v spomínanej kapele Yeah Yeah Yeahs, ktorá sa na scéne pohybuje od roku 2000. Spolu s bubeníkom Brianom Chaseom a gitaristom Nickom Zinnerom vydala albumy Fever To Tell (2003), Show Your Bones (2006), It's Blitz! (2009) a Mosquito (2013), ktorý sa dostal na piatu priečku amerického rebríčka Billboard 200. Prvé tri albumy pritom nominovali na Grammy.

Speváčka vlani v septembri vydala debutovú sólovku Crush Songs. Venuje sa aj filmovým soundtrackom. Na konte má nomináciu na Oscara ako spoluautorka piesne The Moon Song z filmu Ona (2013).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/officialkareno

Súvisiaci interpreti: Karen O