Slovenský raper, producent a dídžej Vec oznámil, že 15. decembra vydá prostredníctvom svojho labelu Sam System na vinyle novú EPčku s názvom Domáce potreby. Novinka bude obsahovať šesť skladieb.

Jednou z nich je skladba Misia života, ktorú interpret predstavil v máji pri príležitosti druhých narodenín svojho syna Fedora. "Celý október som trávil v štúdiu a aj vďaka tomu som dnes mohol odoslať hotový master do českých Loděnic. Znamená to, že 15.12.2016 ožije Sam System a pod katalógovým číslom SS002 vydá 10" vinylové EP so šiestimi skladbami, z ktorých poznáte len Misiu života. Nazval som ho Domáce potrebyZajtra si idem prečistiť hlavu na Island a keď sa vrátim, ukážem vám obal, tracklist, hostí a všetko ostatné. Ostaňte v strehu!" napísal v utorok na svojej Facebook stránke.


Vec, vlastným menom Branislav Kováč, patrí k najskúsenejším raperom, producentom a dídžejom česko-slovenskej hip-hopovej scény. V deväťdesiatych rokoch minulého storočia pôsobil v skupine Trosky, s ktorou v roku 1997 vydal eponymnú štúdiovku.

Ako sólový interpret debutoval v roku 2005 albumom Dobré ráno, po ktorom nasledovali Funkčný veterán (2008), Funkčné remixy (2009) a Stereo farbo slepo (2012). Medzi jeho najznámejšie skladby patria Na horách, S vlkmi žijem s vlkmi vyjem (feat. H16), Turista (feat. Pio Squad), Bez teba (feat. Tina) alebo Vianočný klip (feat. Zverina, Moja Reč a Hafner).

Zdroj: SITA (Facebook.com/ozajstnyVec)
Foto: Viktor Cicko

Súvisiaci interpreti: Vec