Vo veku 70 rokov zomrel americký saxofonista Bobby Keys. Hudobník, ktorý sa preslávil dlhoročnou spoluprácou s britskou formáciou The Rolling Stones, ale aj s menami ako Eric Clapton, The Who, George Harrison, Faces, Carly Simon, Chuck Berry či Lynyrd Skynyrd, skonal na následky dlhej choroby.

"The Rolling Stones zničila strata drahého priateľa a legendárneho saxofonistu Bobbyho Keysa. Bobby bol hudobným prínosom pre kapelu od 60. rokov. Bude nám chýbať," uviedli členovia formácie vo vyhlásení. "Stratil som najväčšieho kamoša na svete a neviem vyjadriť smútok, ktorý cítim, hoci Bobby by mi povedal, aby som sa rozveselil," napísal Keith Richards.

Bobby Keys s The Rolling Stones nahral albumy Let It Bleed (1969), Sticky Fingers (1971), Exile on Main St. (1972), Goats Head Soup (1973) a tiež všetky ďalšie, ktoré vyšli od roku 1980. Najznámejšie je však jeho saxofónové sólo, ktoré možno počuť v hite Brown Sugar z roku 1971.

Keys pravidelne vystupoval s The Rolling Stones, no počas kariéry spolupracoval tiež s Lynyrd Skynyrd, The Who, Georgeom Harrisonom, Johnom Lennonom, Ericom Claptonom či Joeom Cockerom. Ako sólový hudobník nahral dva albumy - Bobby Keys (1972), na ktorom sa objavili aj George Harrison a Ringo Starr, a Gimme The Key (1975).


Zdroj: SITA, Nme.com
Foto: Eric England - Nashvillescene.com

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones