Jedna z najúspešnejších rakúskych kapiel Sofa Surfers mieri na Slovensko. Už o týždeň odohrá v bratislavskom Majestic Music Clube exkluzívny dvojkoncert so štvornásobnými držiteľmi Radio_Head Awards - skupinou Fallgrapp. Tá fanúšikom odkazuje, že sa môžu tešiť na vystúpenie, v ktorom nebudú chýbať novinky a doposiaľ nepočuté verzie známych skladieb.

"Určite chceme hrať niečo špeciálne, čo sme doteraz nehrali. Niektoré veci z albumu (Rieka, 2014, pozn. red.) prešli úpravou, takže ich ľudia možno ani nespoznajú. Budeme hrať aj nové veci, tento víkend máme kvôli tomu sústredenie. Celkovo zmeníme setlist, tak veríme, že si to ľudia užijú," prezrádzajú Fallgrapp o vystúpení, ktoré je prvým veľkým koncertom kapely v hlavnom meste v druhej polovici roka - v októbri sa síce predstavila v Ateliéri Babylon, išlo však o skrátený set v rámci Waves Bratislava.

Ako prezrádza líder skupiny Jureš Líška, v priebehu budúceho roka by sa mal na pulty dostať nový album. Práve na bratislavskom koncerte už vo štvrtok 10. decembra odznie niekoľko skladieb z pripravovanej dosky. "Je to skôr proces tvárnenia - postupom času zisťujeme, čo zmeniť, čo vylepšiť a keď sa to celé ustáli, tak v takom tvare to dáme na album," dodáva hudobník a producent, ktorý naposledy pod značkou Fallgrapp predstavil remix skladby Duch mesta z albumu Moruša: Remixed Jany Kirschner. V najbližších dňoch k svojej verzii predstaví aj videoklip.

SÚŤAŽ: Ak chcete vyhrať voľný vstup na koncert, napíšte na emailovú adresu sutaz@hudba.sk aspoň dve kategórie, v ktorých bola tento rok skupina Fallgrapp ocenená v rámci Radio_Head Awards. V pondelok 7. decembra po 12:00 vyžrebujeme a v tomto článku zverejníme dvoch výhercov.

Výhercovia (aktualizácia 7.12. o 12:40): 
Po jednej vstupenke na koncert vyhrávajú Janka Mikysová a Tomáš Grígel. Srdečne gratulujeme, o ďalšom postupe Vás budeme informovať emailom. Ostatným ďakujeme za účasť, lístky sú stále v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Rakúske hviezdy s exkluzívnou videoprojekciou

Druhá šou silného koncertného večera bude podľa slov organizátorov výnimočná aj vďaka špeciálnej videoprojekcii, ktorú prinesú do Bratislavy. "Sofa Surfers si potrpia na to, aby ich vystúpenia boli prepracovanou multimediálnou šou. Preto spolupracujú s Timom Novotnym - absolútnou režisérskou kapacitou a autorom filmu Trains Of Thoughts," prezrádza organizátor Juraj Cocher o režisérovi, ktorý pre rakúsku kapelu tvorí videoprojekcie na mieru. Ako dodáva, unikátna videoprojekcia si vyžaduje aj dokonalé podmienky. Manažment Sofa Surfers si preto vyžiadal špeciálne širokouhlé projekčné plátno. "Chcú od nás plátno s veľkosťou 8 x 3,5 metra, aké sa na Slovensku nedá zohnať," prezrádza organizátor, ktorý napokon situáciu vyriešil po svojom - požadované plátno dal jednoducho na mieru vyrobiť. 

Vzhľadom na nadšené recenzie a kritiky tvorby Tima Novotneho, je jeho vizuál ku koncertu Sofa Surfers bezpochyby veľkým, ak nie rovnocenným lákadlom ako samotná hudobná šou. Fanúšikovia Sofa Surfers sa môžu tešiť aj na ich pravidelne hosťujúceho speváka Mani Obeya. Skupina slovenským fanúšikom poslala špeciálnu videopozvánku a zároveň krátko pred koncertom prináša nový videosingel Bread and Circuses, ktorý je featuringom s raperkou Soulcat E-Phife.

Spoločne so singlami Fixer, Beyonder Girl a júnovým špeciálnym pre-release mixom Mongrel tak do dnešného dňa Sofa Surfers predstavili už štyri kúsky z albumu Scrambles, Anthems and Odysseys, ktorý prídu predstaviť naživo aj slovenskému publiku. Ich v poradí deviata štúdiovka vyšla 23. októbra na CD, digitálne i vo forme exkluzívneho dvojvinylu. Pod originálny cover, ktorý spolu so skladbami na albume vytvára unikátny kompatný celok akejsi "akčnej hudobnej misie", sa podpísal brazílsky grafický dizajnér Bruno Biazotto.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Viac informácií o dvojkoncerte a súťaže o vstupenky nájdete vo vysielaní Rádia_FM a na Facebook stránke podujatia.



TIP: Celý nový album Sofa Surfers si môžete vypočuť na Deezeri.



- informácie o službe Deezer -

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Fallgrapp, Sofa Surfers