Speváčka Radka Križanová vydáva vianočný singel s názvom Vianočná rozprávka. Rozprávkovú tému podporila animovaným videoklipom, ktorý pripravil Adam Janečko. Čarovný príbeh má ľudí pohladiť po duši a potešiť ich.


"Nech každý človek nájde to, po čom jeho duša prahne, a uvidí to množstvo krás," spieva Radka Križanová vo svojej Vianočnej rozprávke. Práve toto posolstvo prináša nádych pozitívnych myšlienok a radosti do občas neľahkých dní, ktoré však takisto patria k životu. Vianočná rozprávka je už treťou autorskou skladbou speváčky.

"Mojím zámerom nebolo napísať silou-mocou niečo vianočné. Prišlo to naozaj úplne prirodzene, keď som si pred rokom len tak hrala na klavíri," hovorí speváčka o počiatkoch skladby. "Bol už november, vo vzduchu bolo cítiť blížiacu sa vianočnú atmosféru a mne napadol prvý motív melódie. Hudbu som zložila okamžite a na druhý deň som len dokončila text," dodáva. O hudobnú produkciu sa postaral Jimi Cimbala z Randal Group Production.


Na nahrávanie v štúdiu si však niekoľko mesiacov počkala a Vianočnú rozprávku vydáva až tento rok. "Minulý rok by som to už nestihla, tak som si skladbu odložila na tieto Vianoce. Nechcela som sa dostať pod tlak a najmä som si to chcela vychutnať," vysvetľuje Radka Križanová a dodáva, že túto pieseň si dala ako darček k tohtoročným Vianociam.

Pieseň vychádza spolu s animovaným rozprávkovým videoklipom, ktorý pripravil Adam Janečko zo štúdia Creativum. "Keďže je samotná pieseň rozprávková, chcela som, aby aj klip podporil túto tému," hovorí speváčka a dodáva, že si priala, aby pieseň šírila radosť. "Dúfam, že pieseň ľudí pohladí na duši. To bolo aj zámerom – aby ľudí tešila," uzatvára Radka Križanová.

Radka Križanová v minulosti súťažila v prvom ročníku šou Hlas Česko Slovenska, kde spievala v tíme Michala Davida. V súčasnosti je speváčkou kapely Stay Tuned, okrem toho úzko spolupracuje s gitaristom Romanom Mečiarom či klaviristom Zdenkom Huszárikom. Takisto je speváčkou ABBA Show, s ktorou vystupuje aj v rámci projektu ABBA Symphonic Show v sprievode symfonického orchestra na Slovensku aj v Čechách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Michaela Salajová. Text správy sme upravili.