Hudobná skupina Walter Schnitzelsson, ktorej nedávno na značke Slnko Records vyšiel dlho očakávný druhý album, si za svoj ďalší singel vybrala pesničku o ľudských závislostiach s názvom Sugar (Our Kids Gonna Kill Us). Špeciálna je nielen mimoriadne nákazlivou melodickou linkou, ale aj vizuálnym spracovaním.

Videoklip totiž popiera všetky zaužívané pravidlá tvorby hudobných klipov - je natočené na mobiloch na výšku a šíriť sa má predovšetkým cez platformu instastories. "Chceli sme to spraviť inak," hovorí spevák a gitarista Walter Schnitzelsson Jozef Rezník, ktorý je autorom pesničky Sugar a zároveň sa zhostil aj scenára, réžie a strihu nového videa.

Celý klip má zámerne fanúšikovský "feeling", nenájdete v ňom dokonalé umelecké, či esteticky spomalené zábery. Ide skôr o atmosféru a príbeh, ktorý kopíruje hlavnú tému pesničky - ľudské závislosti.


Každý máme svoj "cukor"

Pod závislosťami si možno predstaviť všeličo. Od nástrah spoločenského života až po úskalia moderného sveta sociálnych médií, v ktorom sa cítia doma predovšetkým tí mladší.  Iróniou je, že klip sa má širiť práve cez mobily a "insta príbehy", na ktorých sú závislí mnohí tínedžeri a dvadsiatnici.

Ľudia, ktorí vo videu účinkujú, sú fanúšikovia, ktorých kapela oslovila práve cez sociálne siete. "Chceli sme, aby sa pri natáčaní cítili príjemne a zabávali sa. Zo začiatku boli síce trochu hanbliví, ale v závere to už bolo celé extrémne spontánne," teší sa Jozef Rezník, ktorému s tvorbou vizuálu pomáhali aj kameramani Anna SmoroňováViktor Cicko. 

Nový singel je súčasťou nového albumu Sugar Kids Won't Stop Screaming, ktorý kapela vydáva na značke prestížneho vydavateľstva Slnko Records. Skupina ho nedávno odpremiérovala aj naživo v rannej relácii Rádia_FM. Prvé reakcie kritikov na novú nahrávku sú veľmi pozitívne, chvália zvukový posun aj neprvoplánovosť.

Prečítajte si našu recenziu: Walter Schnitzelsson nehrajú na prvú. Novým albumom predstavujú svoju zrelosť


Walter Schnitzelsson momentálne pripravujú vynovený koncertný program. Fanúšikovia sa môžu tešiť na nové skladby z albumu a tiež rozšírenú kapelovú zostavu. V nej sa skupina najbližšie predstaví na bratislavskom festivale Sharpe v Novej Cvernovke, spolu s ďalšími približne tridsiatimi interpretmi vrátane Ventolina, Catastrofy či Katarzie s Pjonim.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér vydavateľstva Slnko Records Alexander Čerevka. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke kapely www.wsch.sk.

Súvisiaci interpreti: Walter Schnitzelsson