Nemecká industrial-metalová skupina Rammstein zverejnila ďalší trailer koncertného záznamu z Paríža. Novinka sa viaže k vydaniu snímky Rammstein: Paris na DVD a Blu-ray disku, ktoré sa dostanú na trh 19. mája.

Vo viac ako minútovom traileri je možné vidieť ukážky z vystúpenia, členov kapely, fanúšikov a fanúšičky alebo rôzne koncertné rekvizity. Koncertný film Rammstein: Paris nakrútili počas dvoch vystúpení, ktoré sa konali v marci 2012 v koncertnej hale Palais Omnisports de Paris-Bercy, v súčasnosti známej ako AccorHotels Arena. Vystúpenia sa konali v rámci turné Made in Germany 1995 - 2011. 

O réžiu snímky sa postaral uznávaný švédsky filmár a hudobník Jonas Åkerlund, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad Roxette, U2, The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Madonna či Robbie Williams. Počas nakrúcania použili 30 kamier. Åkerlund nedávno prezradil, že získané záznamy strihali viac ako rok. Formácia pôjde na turné aj tento rok, predstaví sa napríklad 28. a 29. mája v pražskej Eden Aréne


Skupina Rammstein vznikla v roku 1994 v Berlíne a jej zostavu odvtedy tvoria Till Lindemann (spev), Richard Z. Kruspe a Paul Landers (obaja gitara), Oliver "Ollie" Riedel (basgitara), Christoph "Doom" Schneider (bicie) a Christian "Flake" Lorenz (klávesy). Na konte majú zatiaľ šesť štúdioviek - Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005) a Liebe ist für alle da (2009). Komerčný úspech sa im podarilo dosiahnuť s albumom Mutter, ktorý obsahoval single Sonne, Links 2-3-4, Ich will, Mutter a Feuer frei!. Medzi ich ďalšie hity patria single ako Mein Teil, Amerika, Benzin alebo Pussy.

Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, archív)
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Rammstein