Stevena Vagovicsa môžu návštevníci koncertov poznať z predcovidového koncertu v podniku Fuga. Svoju vlastnú tvorbu prvýkrát oficiálne uviedol singlom Perfect Time ešte vroku 2014. Odvtedy ubehlo viacero rokov, počas ktorých stihol nahrať tri LP a vydať prvú kompiláciu svojich singlov. Tento rok ako prvý vyšiel jeho singel If You Wanna Be Mine z pripravovaného štvrtého albumu.

"Od môjho tretieho albumu ubehli takmer dva roky a uvedomujem si, že by sa patrilo vydať už aj nový. Aj keď som sa minulý rok chcel začať vo väčšom venovať koncertom, Covid tieto plány narušil. Namiesto toho som písal nové piesne a tento rok sa teším na vydanie nového albumu," hovorí Štefan Vagovics, známy ako Steven Vagovics. Skladba If You Wanna Be Mine vznikla začiatkom roka a Steven hneď vedel, že by ju chcel vydať ako singel.


"Táto pesnička podľa mňa vystihuje moje hudobné vzory – hlavne skupinu The Beatles. Štýlovo by sa hodila zrejme na album A Hard Day's Night. Dúfam, že osloví čo najviac ľudí a taktiež nesklame ani fanúšikov The Beatles." Na skladbe je zaujímavé moderné podanie zvuku skupiny The Beatles. Melódia je veselá a text o láske. "Na svojom prvom albume som písal viac-menej melancholicky ladené piesne, poslednú dobu mám ale rád aj prosté radostné kompozície. Chcel by som, aby sa ľudia pri počúvaní mojej hudby cítili príjemne a z hraní optimistických piesní mám hneď lepšiu náladu aj ja."

Všetky nástroje na nahrávke okrem bicich nahral Steven sám. O bicie sa postaral skúsený bubeník Argentíny, Santiago. "Pri realizácií nahrávania mojich skladieb mám k dispozícií len elektronické bicie, ktoré nie vždy znejú podľa mojich predstáv. Preto som veľmi vďačný, že som sa spojil so Santiagom, ktorý mi do piesne nahral skvelé akustické bicie. Som za to veľmi vďačný," dodáva Steven, pričom dúfa, že svojou tvorbou prinesie na slovenskú hudobnú scénu niečo nové a hodnotné.

Informácie a foto poskytol Štefan Vagovics. Text správy sme upravili.