Britská formácia Depeche Mode by mala na budúci rok vyraziť na turné. V rozhovore pre magazín Spin to uviedol jej frontman Dave Gahan. Okrem toho prezradil, že skupina naďalej pracuje na nasledovníkovi štúdiovky Sounds Of The Universe (2009).

"Máme približne 20 demoverzií. Niektoré zo skladieb sú už v podstate hotové, na iných ešte musíme popracovať, no venujeme sa tomu," uviedol Gahan, ktorý 9. mája oslávi okrúhle 50. narodeniny.

Trinásty štúdiový album by kapela chcela dokončiť ešte tento rok. "Deadline sme si stanovili na koniec novembra," dodal spevák. Gahan poznamenal, že v štúdiu sa k členom skupiny pridali producenti Christoffer Berg a Ben Hillier.

Depeche Mode, ktorí v súčasnosti pôsobia v zostave Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher, predali od svojho vzniku v roku 1980 vyše 100 miliónov albumov a singlov po celom svete. Podľa televízie VH1 patria Depeche Mode medzi 100 najlepších interpretov hudobnej histórie a magazín Q ich označil za "najpopulárnejšiu elektronickú skupinu všetkých čias".

Isté je, že patria medzi najpopulárnejšie kapely na Slovensku. V Bratislave vypredali futbalové štadióny v rokoch 2006 a 2009 a pravidelne sa konajú aj obľúbené Depeche Mode párty. Najbližšia sa uskutoční už zajtra (5.5.) v bratislavskom Nu Spirit Clube, o týždeň neskôr sa môžu tešiť aj Košičania.

Zdroj: SITA (Spin.com), archív Hudba.sk
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode