Putovný festival elektronickej hudby sa už budúci víkend uskutoční v Bratislave. V atraktívnych priestoroch Refinery Gallery 12. mája okrem už potvrdených zahraničných mien - Friendly Fires, Unkle Sounds, The Asteroid Galaxy Tour a Woodkid - vystúpi aj domáca "superskupina", za ktorou údajne stojí tajomná entita menom Zlokot.

Tá si vraj vzala do hlavy, že prepletie hudobné dráhy hudobníkov z rôznych skupín. Stalo sa tak pred necelým rokom a odvtedy sa datuje aj vznik rovnomenného projektu Zlokot. Jeho "obeťami" sú Stanka Apfelová z Got Blue Balls, raper Lyrik (Modré hory), Erik "Losos" Horák z kapely Noisecut a Mario Marcinek (Nourish My Fame).

Hneď prvý singel však ukázal, že nebudú jedinými, s ktorými Zlokot realizuje svoje plány. V skladbe Môj malý biznis totiž hosťuje Juraj Benetin z Korben Dallas a krátko po jeho zverejnení sa objavil aj remix Simona Ekhana (Japonec z Noisecut). Obetí nadprirodzenej entity naďalej pribúda, do jej tajomnej hry sa už zapojilo aj Rádio_FM. Ťažko však povedať či Zlokot použil násilie a triky, skladba je totiž tak dobre napísaná a vyprodukovaná, že by nebolo prekvapením, keby ju dramaturg rádia zaradil do rotácií s plným vedomím a svedomím...

Zlokot feat. Juraj Benetin - Môj malý biznis

Najnovšie Zlokotu podľahli aj organizátori festivalu Electronic Beats v Bratislave. Ak aj vy radi pokúšate diabla, príďte skôr, aby ste Zlokot nepremeškali. Brány festivalu sa otvoria o 20:00, rozpis vystúpení nájdete nižšie. Úvodné minúty a neskoršie prestávky medzi jednotlivými koncertami vyplní DJ Filo z TNT Crew, ktorý si buduje renomé v kluboch v Trenčíne.

20:00 - DJ Filo
21:00 - Zlokot
21:55 - The Asteroids Galaxy Tour
23:05 - Woodkid
00:15 - Unkle Sounds
01:55 - Friendly Fires

Vstupenky na festival sú k dispozícii za 13 eur na stránke www.tixy.sk.

Electronic Beats prináša Telekom, ktorý tentokrát prichystal aj pestré sprievodné aktivity. Zatiaľ však prezradil len toľko, že budú fotky na počkanie aj lokálne sladkosti za social media aktivitu.  

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marián Mitaš, PR manažér podujatia. Pre aktuálne informácie si vyhľadajte "Electronic Beats SK" na Facebooku alebo na Twitteri.


Foto: Miro Nôta