Fanúšikovia Christiny Aguilery v posledných rokoch už zrejme ani nedúfali, že sa skutočne dočkajú nového albumu. Posledná štúdiovka Lotus, ktorá sa nestretla s príliš veľkým úspechom, vyšla ešte v roku 2012. Odvtedy sa talentovaná blondínka novej hudbe venovala len sporadicky. Dlhoročné čakanie však končí, nový album Liberation vyjde už 15 júna.

Prvou ochutnávkou je singel Accelerate, v ktorom blondínke asistuje dvojica raperov Ty Dolla $ign a 2 Chainz. Vo videoklipe by ste ich však hľadali márne, pretože okrem ambicióznej speváčky v ňom nikoho iného neuvidíte. 

Christina Aguilera
 v ňom vsádza na erotické pózy - značnú časť vizuálu tvoria horúce detailné zábery na to, ako si jazykom oblizuje pery alebo si nechá po brade stekať mlieko a dôjde aj na oblievanie tekutinou podobnou medu. Speváčka s postavou "krv a mlieko" sa dokonca nebála obnažiť svoje prsia, pričom bradavky jej zakrývajú čierne náplaste.

Christina Aguilera, videoklip Accelerate Zdroj: Youtube / Zoey Grossman

Odvážny vizuál aj zvuk

Prekvapením je aj samotná skladba, ktorá temnejšou atmoférou a moderným soundom korešponduje s klipom pre dospelých. Zvukovo má singel blízko k súčasnému hip-hopu a už na prvé počutie sa výrazne odlišuje od spomínaného albumu Lotus (2012). Veľa vysvetľuje informácia, že na texte, hudbe a produkcii singla sa podieľal Kanye West. Povesť hudobného inovátora potvrdil aj v tomto prípade a práve odlišnosť skladby od tvorby väčšiny popových speváčok môže pre Aguileru znamenať, že sa jej comebackový singel stretne s veľkým úspechom. Ak by pieseň naspievala Rihanna (ktorú tu Christina frázovaním dosť pripomína) alebo Beyoncé, zrejme by už trónila na popredných priečkach iTunes po celom svete.

O réžiu odvážneho vizuálu sa postarala známa módna fotografka Zoey Grossman. S jej pomocou sa chcela 37-ročná matka dvoch detí evidentne opäť dostať do pozície ženy dráždiacej fantáziu mužov po celom svete. Či sa jej podarilo vrátiť sa do starých koľají z čias nemenej horúceho hitu Dirrty, ktorý vyšiel pred šestnástimi rokmi, posúďte sami.


Album Liberation prinesie spolu 15 nových skladieb, vrátane spolupráce s Demi Lovato či s menej známymi reggae/dancehall hudobníčkami ShenseeaKeida. Samotná Aguilera je spoluautorkou väčšiny skladieb.

Tracklist albumu Liberation:

1. Liberation
2. Searching For Maria
3. Maria
4. Sick Of Sittin'
5. Dreamers
6. Fall In Line feat. Demi Lovato
7. Right Moves feat. Keida and Shenseea
8. Like I Do
9. Deserve
10. Twice
11. I Don't Need It Anymore (Interlude)
12. Accelerate feat. Ty Dolla $ign and 2 Chainz
13. Pipe
14. Masochist
15. Unless It's With You      

Pripomeňte si ako Christina Aguilera znela na poslednom albume:


Autor: Dušan Marko + SITA
Foto: Youtube / Zoey Grossman (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Christina Aguilera