Senecký amfiteáter bude 1. augusta dejiskom jedinečného spojenia dvoch hudobníčok, ktoré v rámci trvania ich kariéry delia takmer dve dekády, no napriek tomu majú veľa spoločného. Tým najdôležitejším je osoba manažéra Jožka Šeba, ktorý obom pomohol na výslnie slovenskej hudobnej scény.

Jana Kirschner ponúkne fanúšikom svoje najväčšie hity a tiež skladby z unikátneho hudobného projektu Moruša, ktorý má na konte platinové platne za predaj oboch albumom na Slovensku aj medzinárodné úspechy. Fanúšikovia si celkovo užijú tri hodiny plné hitov oboch speváčok. Sima Martausová, ktorej tvorbu mnohí prirovnávajú práve k prvým albumom Jany Kirschner, zaspieva v Senci výber toho najlepšieho zo svojej tvorby.

"S kapelou zahráme nejaké skladby z albumu Dobrý deň, to som ja (2013) aj z albumu Na pravom poludní (2014). Možno zaznie aj novinka a ešte uvidíme, či s Jankou zaspievame aj niečo spoločne," prezradila mladá hudobníčka, ktorá sa na dvojkoncert veľmi teší. "Pre mňa je špeciálne už len to, že budeme mať s Jankou dvojkoncert. Verím, že týmto nápadom potešíme aj našich fanúšikov. Veľmi sa na koncert teším, pretože mám Janku rada, páči sa mi ako spieva a ako tvorí. Je to pre mňa veľká radosť a česť mať spoločný koncert práve s ňou," priznala Sima.

Okrem špeciálneho dvojkoncertu s Janou Kirschner plánuje sympatická pesničkárka aj vystúpenia na letných festivaloch a teší sa na dovolenku. "V lete nás s kapelou čakajú spoločné koncerty a festivaly, ktoré sú zverejnené na mojom webe alebo na facebookovej stránke. Čo sa týka iných plánov na leto, veľmi sa teším, keď vyrazím s mojimi blízkymi na túry po Slovensku a možno aj mimo neho," dodáva Sima Martausová.

Prvý album s názvom Vyzliecť si človeka vydala Sima Martausová v roku 2012. Prelomovým však bol jej druhý album z roku 2013 s názvom Dobrý deň, to som ja. Rodáčka z Považskej Bystrice svojou "obyčajnosťou" a úprimnosťou očarila verejnosť aj hudobných kritikov - získala dve platinové platne aj cenu ZAI (Zväz autorov a interpretov populárnej hudby) v kategórii Album roka a Objav roka. V roku 2014 vydala Sima Martausová album Na pravom poludní. Ďalšie informácie nájdete na www.simamartausova.sk.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Sima Magušinová