Česká hudobná scéna je od konca júna bohatšia o nové videoklipy dvoch stálic pop punkovej scény. Skupina Totální nasazení, ktorá na jeseň oslávi už 25 rokov svojej existencie, zverejnila oficiálne video k staršiemu songu inšpirovanému Winnetouom, Rybičky 48 zase privítali najteplejšiu časť roka veselým vizuálom k novému singlu Léto.

Trojica Sváťa, Karloss a Franky z kapely Totální nasazení pripravila pre svojich fanúšikov pri príležitosti osláv štvrťstoročnice na tento rok množstvo prekvapení. Jedným z nich je výberovka 25 let černobílý svět, ktorá vyšla začiatkom roka a obsahuje 20 skladieb zo všetkých období kapely. No hoci skladba Number two z roku 2013 sa na kompilácii nenachádza, práve k nej sa skupina rozhodla natočiť svoj najnovší oficiálny videoklip.

"Pred dvoma rokmi sme prehlásili, že budeme robiť vždy maximum klipov na maximum piesní z každého CD a tohto predsavzatia sa stále snažíme držať. Song Number two z albumu Oceloví ptáci bol v pláne už vtedy, jeho realizácia však musela počkať kvôli personálnym zmenám," uviedol bubeník Franky. Novinkou si členovia skupiny splnili sen. "Všetci v kapele sme mali v detstve radi romány Karla Maya a filmy s Winnetouom, takže sme si splnili taký chlapčenský sen a zahrali si vo westerne, samozrejme po našom," dodáva gitarista Karloss.


Skupina Rybičky 48 zase prekvapila fanúšikov novinkou v reggae štýle, ktorú frontman Kuba Ryba uvádza s typickou nadsádzkou: "Song vznikol počas nášho pobytu na dovolenke v juhovýchodnej Ázii, kde sme prvýkrát narazili na Peytchu, čo je najvyšší stav osvietenia nasledujúci po Nirváne, v podstate sa dá povedať, že Peytcha je Foo Fighters budhizmu."

Na scenári klipu, v ktorom majú všetci evidentne dosť v "pejči", sa okrem Rybu podieľali aj Pekař a Ondřej Soukup (asi nie ten, ktorého myslíte), ktorý sa zároveň chopil kamery a postaral sa aj o postprodukciu klipu.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytli ForFun Agency za kapelu Totální nasazení a Martin Řehoř z agentúry Wink za Rybičky 48.

Súvisiaci interpreti: Rybičky 48, Totální Nasazení