Slovenský hudobník Daniel Sárkány vystriedal ponuré motívy svojej doterajšej tvorby za optimizmus. Novým singlom Positivity chce muzikant osloviť širšie publikum. Vsadil na väčšie zastúpenie elektronických prvkov. Aktuálny singel podporil aj videoklipom, ktorého posolstvom je šírenie dobrej nálady.

K letnému singlu zverejnil dlhovlasý mladík aj oficiálny videoklip, ktorý vznikal na slnečnom nábreží bratislavkej Eurovei, ale tiež v prostredí nitrianskej Kalvárie. Dobrú náladu v ňom rozdáva v podobe farebných balónov. Akonáhle niekto z jeho príbuzných či priateľov jeden obdržal, mal náhlu potrebu vykonávať dobro. Napríklad chcel zaliať vyschnutý kvet pri chodníku, vrátiť stratenú peňaženku, vyhodiť plast do smetného koša alebo pomôcť pri kúpe lístka na MHD.


"Klip je o šírení dobrej nálady a o tom, aby sme si uvedomili, že sa ňou možno nakaziť rovnako ako s momentálne všadeprítomnou nenávisťou. Láska má však väčšiu silu," vysvetľuje svoje kreatívny úmysly 28-ročný hudobník. Strieda tak ponuré motívy svojej nedávnej tvorby. Sám pritom hovorí, že je skôr optimista. "Každá moja skladba je myslená pozitívne, len som si uvedomil, že zväčša bol dobrý až koniec. Tentokrát som to posolstvo chcel dať do celej piesne," obhajoval sa.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Daniel Sárkány. Text správy sme upravili.