Imagine Dragons svojich fanúšikov na sklonku augusta potešili videoklipom k ich novému singlu Natural, ktorý môže byť predzvesťou nového albumu. Vizuál rozhodne nie je pre slabé povahy a poteší najmä milovníkov hororov.

Americká skupina Imagine Dragons síce svoj posledný album Evolve vydala len v minulom roku, no jej aktuálny singel Natural by ste na ňom nenašli. Preto zrejme nikoho neprekvapia dohady o novom albume, prípadne redícii úspešnej tretej štúdiovky. Kapela pri tvorbe novinky opäť spojila sily s úspešným muzikantom a skladateľom Justinom Tranterom, s ktorým v minulosti nahrala skladby Believer, Walking The Wire alebo Start Over. Tranter okrem toho stojí aj za aktuálnym singlom I'm a Mess od Bebe Rexha či megahitom Sorry od Justina Biebera z roku 2015.

Podľa lídra skupiny Dana Reynoldsa je pieseň Natural o hľadaní seba samého a tom, že ste ochotní zabojovať proti akejkoľvek nepriazni osudu. "Žiť vo svete, kde sú ľudia pre svoj úspech ochotní urobiť čokoľvek, môže vo vás niekedy vyvolať to najhoršie a niekedy to najlepšie. Klamal by som, ak by som povedal že nie som skeptický voči istým veciam v poslednej dekáde môjho života. Verím však tomu, že ak sa naučíte milovať seba samého, tak odsudzujúce pohľady a nenávistné slová nebudú pre vás nič znamenať." 

Nič pre slabé povahy 

Malou ochutnávkou atmosféry videoklipu bolo ešte v polovici augusta temné lyric video v kreslenej podobe. Samotný hraný vizuál je plný gotických scén, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani filmový producent Tim Burton. Niektoré scény vo videoklipe Natural totiž vyzerajú ako vytrhnuté z filmov Alica v krajine zázrakov alebo Nožnicovoruký Edward.

Spevák Dan Reynolds tu stvárňuje majiteľa strašidelného domu, v ktorom môžeme sledovať aj mladú ženu vo vani. Tú v klipe prenasledujú iní obyvatelia domu a neobvykle vysoký muž pripomínajúci Slendermana. Neskôr sám Reynolds vykope hrob, v ktorom brunetku zaživa pochová. Videoklip rozhodne zaujal, za týždeň od zverejnenia má viac ako 23 miliónov prezretí. Veľkej obľube sa teší aj na Slovensku, kde sa v Youtube trendoch už niekoľko dní drží v prvej desiatke.


Rozlúčka s koncertným letom v Európe

Formácia z Las Vegas sa už tento víkend predstaví na nemeckej obdobe svetoznámeho festivalu Lollapalooza v Berlíne, kde okrem nich vystúpia aj The Weekend, Dua Lipa či Years and Years. Pre Slovákov pôjde o poslednú možnosť v tomto roku vidieť Imagine Dragons niekde nablízku, nakoľko potom sa skupina vráti späť do Spojených štátov.

Ak vám termín nevyhovuje, môžete sa už budúci týždeň tešiť na našu reportáž z festivalu. Prípadne si už teraz pripomeňte ich skvelý bratislavský koncert Imagine Dragons z roku 2016.

Autor: Dušan Marko
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Imagine Dragons