Vibrácie letného hitu Padam Padam ešte nestihli utíchnuť a austrálska popová diva už vábi ďalším sexi singlom. Tri týždne pred vydaním očakávaného šestnásteho albumu Tension vydáva rovnomenný elektropopový singel, ktorý dokazuje, že 55-ročná speváčka neplánuje opustiť tanečný parket.

O akom druhu napätia spieva, uhádnete bez dlhších úvah. "Nehanbi sa, chlapče, nehryziem. Vieš kde, dotkni sa ma správne. Ó, môj bože, dotkni sa ma rovno tam," dráždi Kylie Minogue v novinke. Energické rytmy a sexuálne napätie nakoniec skrotia romantické verše. No erotický refrén a atmosféra 90. rokov postačujú na to, aby novinka okamžite rozdelila fanúšikov na dva tábory.

Kým osadensvo jedného prežíva stav podobný delíriu, druhá strana netlieska nadšením a v komentároch označuje singel Tension iba za "B-stranu Padam Padam". "Počúval som to trikrát, ale zatiaľ to necítim," znie ďalšia reakcia. "Milujem Kylie, ale toto nie je jedna z jej najlepších piesní," pridáva sa ďalší kriticky zmýšľajúci fanúšik.

"Tension od Kylie Minogue nie je len pieseň, je to kultúrny reset, je to kyslík, ktorý dýchaš, je to životný štýl, únik z tohto krutého sveta, je to umenie, objatie od milovanej osoby, všetko, čo si kedy chcel," píše fanúšik, ktorý novinku absolútne prijal. Nech však poslucháč stojí na ktorejkoľvek strane tejto názorovej barikády, jedno ich všetkých spája. Napätie, ako bude celá kolekcia nových piesní albumu Tension vo finále vlastne znieť.

K novinke zverejnila speváčka aj futuristický videoklip, v ktorom sa predstaví hneď v niekoľkých podobách. Zaujme vás viac jej temná podoba alebo Kylie s červenou parochňou v trblietavých minišatách? Režisérkou videa je Sophie Muller, ktorá stojí aj za videoklipom Padam Padam. Ten prekonal na Youtube 16 miliónov zobrazení a 65-mliónovú hranicu prekročil aj na Spotify. Teraz už len zostáva s napätím sledovať, či sa singlová dvojka dotiahne na svojho predchodcu. Aj keď pri spomínaných číslach je jasné, že to bude mať veľmi ťažké.

Nový album Tension je v každom prípade prísľubom experimentálnejšieho prístupu speváčky k tvorbe a doterajšie single naznačujú, že tieto speváčkine tvrdenia vôbec nie sú prehnané: "Tento album je zmesou osobnej reflexie, klubovej odviazanosti a melancholických výšok. Keď som ho nahrávala, cítila som toľko slobody. Dúfam, že sa vám to bude páčiť," uviedla Kylie Minogue na sociálnej sieti.

Autorka: Miroslava Rabčanová

Súvisiaci interpreti: Kylie Minogue