Keď austrálska speváčka avizovala pripravovaný album Tension, prezradila, že na ňom opustí melancholické nálady. Pilotný singel, ktorého názov má evokovať tlkot srdca, je toho jednoznačne dôkazom. Novinka je lákavou pozvánkou k šestnástemu albumu popovej divy, ktorý vyjde 22. septembra.

Dráždivé video, ktorému dominuje červená farba, režírovala Sophie Muller. Speváčka v ňom vystupuje ako sebavedomá žena po boku celej skupiny tanečníkov. "Padam, padam, počujem to a viem. Padam, padam, viem, že ma chceš vziať domov.  A vyzleč mi všetko oblečenie," spieva 54-ročná Kylie Minogue obklopená elektropopovým rytmom.

Vizuál tematicky neprináša nič nové – dominantná sexi žena, zvodné pohľady priamo do kamery, dráživé pohyby, vysoké latexové červené čižmy, sýty červený rúž na perách v kontraste so snehobielou pleťou. Samé klišé, poviete si. No jedno treba uznať, Kylie takýto typ vizuálnych stvárnení skrátka pristane. 

Novinka Padam Padam, produkovaná Lostboyom, ktorý je spolu s Inou Wroldsen aj jej autorom, je zmesou eufórie, erotických vibrácií, opakujúceho sa pulzujúceho rytmu a extrémne jednoduchého refrénu. To je presne ten správne zvolený mix, ktorý letným singlom stačí na to, aby sa stali hitmi. A hoci Padam Padam ešte nestihol doraziť do našich rádií, je veľmi pravdepodobné, že sa v ich vysielaní v blížiacom sa letnom období usadí a vy si budete, chtiac či nechtiac, pospevovať padam, padam. 
 
To však bude musieť fanúšikom Kylie Minogue vystačiť na celé leto. Na zvyšných trinásť piesní albumu Tension si počkajú do 22. septembra, no už teraz vieme, čo od neho možno očakávať. "Tento album som začala pripravovať s otvorenou mysľou a prázdnou stránkou. Na rozdiel od mojich posledných dvoch albumov tam nebola téma. Bolo to o nájdení srdca alebo zábavy alebo fantázie tej chvíle a vždy sa snažím skladbe slúžiť. Chcela som osláviť individualitu každej piesne a ponoriť sa do tejto slobody. Povedala by som, že je to zmes osobnej reflexie, klubovej odviazanosti a melancholickej nálady."

Tracklist albumu Tension:

  1. Padam Padam
  2. Hold On To Now
  3. Things We Do For Love
  4. Tension
  5. One More Time
  6. You Still Get Me High
  7. Hands
  8. Green Light
  9. Vegas High
  10. 10 Out Of 10 (+ Oliver Heldens)
  11. Story
  12. Love Train
  13. Just Imagine
  14. Somebody To Love


Autorka: Miroslava Rabčanová (Zdroj: Rollingstone.com)

Máte už vo svojej zbierke úspešný predchádzajúci album Disco? Exkluzívny vinyl je v predaji u nášho partnera, kde si môžete doplniť diskografiu Kylie Minogue aj o limitovanú deluxe edíciu albumu Golden.