Veronika a Daniela Nízlové predstavili videoklip k svojmu novému singlu. Vizuál už tradične zaujme viac ako zvuk, no aj keď pesnička Yes It Is! pôsobí ako vata na vyplnenie priestoru medzi reklamami v mainstreamových rádiách, je tu určitý posun od bezduchých tanečných pseudohitov k príjemne znejúcemu, aj keď nie príliš originálnemu popíku.

Odklon od tvorby tanečných singlov či spoluprác s rapermi, ktorými sa TWiiNS prezentovali v posledných rokoch, inšpiroval ich známy z Izraela. "Náš kamarát Alon, s ktorým sme spolupracovali na Eurovízii, prišiel s nápadom, či by sme nechceli naspievať tento song. Je úplne iný, než naše predošlé skladby, a tým sa nám zapáčil. Je viac popový, predtým sme robili skôr tanečné veci. A zaujal nás aj text. Je dosť motivačný. Je o tom, že si treba ísť za svojimi snami, odpovede nájdete vo svojom srdci a hlavne teraz je ten moment, teraz je ten čas zažiariť," uviedla Daniela Nízlová v rozhovore pre agentúru SITA.

Ako dodáva, aj ich samotné pesnička výrazne inšpirovala. "Začali sa nám aj na základe tejto pesničky diať v živote zaujímavé veci, prišli k nám dosť veľké príležitosti, no nechcem ešte o nich hovoriť, aby som to nezakríkla. Podstatou je nič neodkladať na potom. Snažíme sa aj so sestrou žiť tu a teraz. Čítala som o tom aj knihu Sila prítomného okamihu a prítomnosť je skutočne to najdôležitejšie, čo máme."

Vizuál k singlu Twiinsky zverili režisérovi a fotografovi Jakubovi Gulyásovi, ktorý natočil aj videoklip FEA Katky Knechtovej či najnovší klip skupiny Bad Karma Boy k singlu Na dne rieky. "Nakrúcali sme v Maďarsku a Rakúsku. Bolo vtedy takmer štyridsať stupňov, takže to bolo dosť náročné. Veronika dokonca niektoré scény nezvládla, dostala z toho tepla takú silnú migrénu, že nebola schopná pokračovať ďalej," priblížila Daniela vznik klipu, v ktorom môžete vidieť dvojičky, ako sa polozahalené prechádzajú so psom na lúke alebo v čiernom body zvodne kráčajú po koľajniciach. Ako u nich býva zvykom, zmysel uniká, ale dobre sa na to pozerá.


Text: SITA + Hudba.sk, pm
Foto: Youtube/Jakub Gulyás

Súvisiaci interpreti: Tweens