Adam Ďurica prichádza so svojou novou skladbou Vietor. "Tento názov symbolicky prináša nový vietor aj do mojej spolupráce. Som veľmi rád, že som mohol opäť vyskúšať nového producenta, s ktorým som doposiaľ nič nenahral. Nemal som s tým žiadnu skúsenosť a musím povedať, že to bol ten najlepší ťah alebo teda najlepšie rozhodnutie, aké som mohol urobiť,“ hovorí o vzniku skladby Adam Ďurica.

Producentom skladby Vietor je Martin Ledvina, ktorý má na svojom konte množstvo úspešných spoluprác s umelcami, držiteľmi cien Anděl či Český slavík. Medzi nich patria David Stypka, Jelen, Mirai, Lenny, Aneta Langerová, Marek Ztracený či Lenka Dusilová .

"S Adamom o sebe vieme už niekoľko rokov a asi sme len čakali na správnu konšteláciu k našej prvej spolupráci. Tá nastala tento rok v lete, keď sme sa pustili do piesne Vietor. V procese vzniku skladby ma fascinovala Adamova nespútaná muzikantská energia, cit pre detail a hlavne jeho fantastický hlas. Adam mal od začiatku veľmi presnú predstavu, ako má pieseň znieť a ja som nadšený, že sa mi jeho víziu podarilo pomôcť stvárniť. Ako čerešničku na torte vnímam soulové vokály mojej kamarátky, česko-bulharskej speváčky Stili," približuje Martin Ledvina.

Stili je umelkyňa s bulharskými koreňmi, známa svojim multitalentom ako speváčka, klaviristka, DJka, skladateľka. Jej klasické hudobné vzdelanie a zároveň bohaté skúsenosti s jazzom, soulom a rnb jej dávajú v hudbe veľký rozhľad. Stili je semifinalistkou The Voice of Bulgaria 2021.

"Spolupráca s Martinom bola veľmi priateľská. Mám pocit, že sa len 2 kamaráti rozprávali o hudbe a popri tom vznikala pesnička a posúva ma to na nový level, alebo do nového zvuku. Je to citeľný posun a ja sa veľmi veľmi teším na to, ako už budem môcť Vietor predstaviť mojim fanúšikom," dopĺňa Adam Ďurica.

Skladba Vietor je doplnená aj o lyric video z dielne Jacobyfilms, s ktorými už Adam spolupracoval niekoľkokrát a medzi najúspešnejšiu spoluprácu patrí lyric video Zatancuj si so mnou. To k dnešnému dňu presiahlo hranicu 24-miliónov videní.

Okrem práce na novej skladbe sa Adam usilovne venuje prípravám na vianočné koncerty, ktoré sa uskutočnia 5. decembra v Košiciach a 7. decembra v Bratislave. A jeden galakoncert ho čaká ešte 9. novembra vo Veľkej sále pražskej Lucerny. Vstupenky na slovenské koncerty sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

"Prípravy na vianočné koncerty už vrcholia, pretože jednak sa nám blíži termín a teraz je presne ten čas, kedy je na tom najviac práce, ale veľmi sa teším z toho, že to ide dobre, že moji hostia sa na to tešia tiež. Myslím si, že vytvoríme krásny a nezabudnuteľný hudobný zážitok pre tých, ktorí tam prídu. Verím, že ich bude čo najviac, ja osobne sa na to veľmi teším a bude to niečo, čo som doteraz ešte mojim fanúšikom na pódiách neponúkol. Takže niečo nové aj pre mňa, aj pre nich," prezradil o prípravách Adam. Hosťami koncertov budú Peter Bič Project, Zuzana Smatanová, Emma Drobná a tiež barytonista Aleš Jenis.