Rušný rok speváčky Celeste Buckingham, aktuálne žijúcej a pracujúcej striedavo v USA i v Európe, sa blíži ku svojmu ešte rušnejšiemu záveru. Práve dnes Celeste predstavuje nový singel a "princeznovský" videoklip Crushin' My Fairytale, ktorý sa natáčal v Bojniciach. Pred Vianocami ešte stihne vydať a pokrstiť nový album.

Mimoriadne úspešný rok 2013 uzatvorí aktuálna držiteľka ocenenia MTV EMA – Best Czech/Slovak Act tesne pred Vianocami vydaním svojho druhého sólového albumu. Novinka s názvom Where I Belong vyjde v druhej polovici novembra a bude zahŕňať osem nových skladieb, ktoré doplnia úspešné tohtoročné spolupráce, ale aj megahit Run Run Run ako bonusový song. Fanúšikovia si budú môcť nové piesne prvýkrát naživo vypočuť na vianočnom koncerte, ktorý sa uskutoční 5. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Prvou z noviniek je avizovaný singel Crushin' My Fairytale, premiéru na Youtube mal spolu s videoklipom dnes v noci. Autorsky sa na ňom okrem samotnej Celeste podieľal aj Američan Jon White, ktorý spolu s ňou napísal aj duet so sestrou Carmel Gone. Produkčne novú pieseň zastrešili David Garcia a Brian Foraker z amerického mesta Nashville, kde speváčka študuje.

Skladba, na ktorej je výrazne počuť vplyv amerického mainstreamu, je opäť v angličtine. Celeste Buckingham preto pre slovenských fanúšikov približuje jej význam. "Hovorí o tom, koľko snov máme ako deti, a aké bláznivé veci chceme v živote urobiť. A tiež o tom, ako veľmi sme zviazaní s priateľmi a rodinou, mysliac si, že tu pre nás budú navždy. Život však takto nefunguje. Vyrastieme a uvedomíme si, že naše rozprávky a sny nie sú realita a musíme sa vzdať ľudí, o ktorých sme si mysleli, že ich nikdy nestratíme."

Celeste Buckingham v klipe Crushin' My Fairytale Zdroj: Youtube

Americká skladba, slovenský klip

Začiatkom októbra speváčka pricestovala na Slovensko, aby k singlu nakrútila rozprávkový videoklip. Ako sama tvrdí, prostredníctvom neho chcela svetu ukázať kúsok Slovenska, a tak si na nakrúcanie vybrala Bojnický zámok, ktorého krásu obdivovala už ako dieťa. Námet i réžiu snového príbehu zverila skúsenému Martinovi Hudákovi z OREA, s ktorým sa stretla už vlani pri nakrúcaní vizuálu k spoločnej piesni s AMO – Swing.

"Bolo veľmi pôsobivé ako profesionálne Martin pracoval. Napriek tomu, že mal na prípravu menej času, než býva zvykom, všetko zorganizoval výborne a bola naozaj radosť s ním spolupracovať. Táto pieseň je pre mňa veľmi osobná, preto som vo veľkom napätí očakávala, ako klip dopadne. No, keď sme si ho s mamou a sestrou prvýkrát pustili, pozreli sme sa na seba a všetky tri sme sa usmievali - Martin naozaj pochopil, čo som od neho chcela, a zvládol to nakrútiť za menej než osem hodín," hovorí nadšená speváčka.

Výzvu v podobe časovo náročnej výroby zvládol režisér vďaka trom kamerovým tímom – dvom pozemným a jednému s helikopterickou kamerou pre letecké zábery na zámok. Prácu mu však uľahčila najmä profesionalita samotnej speváčky, ktorá podľa neho na pľaci pôsobí na svoj vek veľmi skúsene. "Na Celeste sa mi páči, že je prirodzená vo všetkom, čo robí a ku všetkému, čo robí, pristupuje profesionálne. Mal som pocit, že pracujem s niekým, kto je v showbiznise už aspoň 20 rokov," pochvaľuje si nakrúcanie Martin Hudák

"Od Celeste som dostal v podstate voľnú ruku. Povedala mi svoju predstavu a ja som už len nadväzoval na to. V Bojnickom zámku sme mali k dispozícii všetky priestory, ktoré som si na obhliadkach prešiel s hlavným kameramanom a nafotili sme storyboard. Na základe neho sme potom postupovali pri natáčaní. Zámerom bolo vizuálne vytvoriť rozprávku o princeznej a princovi. Metafore k súčasnosti, k dievčenskej duši, krásnych predstavách a možnej realite," vysvetlil Hudák, ktorý dúfa, že sa so Celeste nestretol na pľaci poslednýkrát. "Budem veľmi rád, ak spolu ešte niečo spáchame. Niečo svetové," dodal režisér, ktorý v minulosti spolupracoval napríklad s Richardom Müllerom, Máriou Čírovou či kapelou Peter Bič Project.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Slavica.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham