Je rozhodnuté! Za česko-slovenskú mutáciu MTV získala cenu Najlepší CZ/SK interpret Celeste Buckingham. Vďaka tomu má teraz šancu vyhrať nielen cenu pre najlepšieho východoeurópskeho umelca, ale teoreticky aj toho celosvetového. Speváčka bola nominovaná aj minulý rok, no vtedy sa do ďalšieho kola prebojoval Majk Spirit.

Hviezda 18-ročnej Celeste Buckingham stúpa stále vyššie. Nielenže sa jej podarilo od Donalda Trumpa získať 25-tisíc dolárové "štartovné" na rozbeh kariéry a pod ochranné krídla si ju vzal Pitbull, ale zvíťazila aj v ankete televíznej stanice MTV. Tá hľadala toho najlepšieho v kategórií CZ/SK Act. Celeste v nej porazila štyroch svojich domácich konkurentov, ktorými boli slovenská skupina Peter Bič Project a niekdajší superstarista Ben Cristovao, už nefungujúca česká indierocková skupina Charlie Straight a raper Ektor.

Slovenka dobýja svet

"V tejto chvíli je pred nami ďalšia veľká výzva - pokúsiť sa obstáť v medzinárodnom hlasovaní Europe: East Cluster Finalist a dostať tak možnosť reprezentovať českú a slovenskú hudobnú scénu na MTV EMA v Amsterdame. V konkurencii víťazov z omnoho väčších krajín ako sú Rusko alebo Poľsko to nebude ľahké, preto sa budeme snažiť v najbližších dňoch urobiť maximum a o to isté opäť poprosíme našich skvelých fanúšikov," povedal pre Mtv.nova.cz manažér úspešnej speváčky Lumir Mati

Speváčka hitov Run Run Run či I Was Wrong teraz bojuje o to, aby vyhrala cenu za najlepšieho interpreta východnej Európy. Ak sa tak stane, postúpi do kategórie MTV Worldwide Act, kde jej budú konkurovať umelci nielen z celej Európy, ale aj Ameriky či Ázie. Doteraz posledným držiteľom tejto ceny je Han Geng. Hlasovať za Celeste Buckingham môžete TU.

Tohtoročné udeľovanie cien MTV EMA sa uskutoční v amsterdamskom Ziggo dome 10. novembra. Svoju účasť prisľúbila Katy Perry, príde aj raper Snoop Dogg, či skupiny Imagine DragonsThe Killers. Slávnostný galavečer si nenechajú ujsť ani Miley Cyrus s Robinom Thickem. Moderátorom večera bude namiesto pôvodne avizovaného Willa Ferrella člen formácie LMFAO Redfoo. Pozrite si nominácie.

Autor: Marek Majzon (zdroj: MTV.nova.cz)
Foto: Lukáš Dvořák