Americká rocková kapela Rival Sons zverejnila skladbu Back in the Woods. Novinka je druhou ukážkou z pripravovaného albumu Feral Roots, z ktorého predtým ponúkli pieseň Do Your Worst.

Štúdiovka sa dostane na trh 25. januára a bude obsahovať jedenásť skladieb. Muzikanti pripravujú nahrávku v RCA Studio A v Nashville a v Muscle Shoals Sound Studio v alabamskom Sheffielde. Produkciu má na starosti Dave Cobb. Skupina nedávno ohlásila na budúci rok turné po Európe. Formácia sa v rámci koncertnej šnúry zastaví napríklad aj 16. februára vo Viedni, 20. februára v Prahe alebo o deň neskôr vo Varšave.


Kapela Rival Sons vznikla v roku 2009 v Kalifornii a v júni toho istého roka vydala debutový album Before The Fire. Nasledovali nahrávky Pressure & Time (2011), Head Down (2012), Great Western Valkyrie (2014) a Hollow Bones (2016). Na konte majú single ako napríklad Pressure And Time, Face Of Light, Keep On Swinging alebo Open My Eyes. Súčasnú zostavu tvoria Jay Buchanan (spev), Scott Holiday (gitara), Mike Miley (bicie) a Dave Beste (basgitara), ktorý v roku 2013 nahradil Robina Everharta. Na koncertoch ich dopĺňa klávesák a perkusionista Todd Ögren-Brooks. V roku 2016 zahrali aj na Topfeste v Piešťanoch.

Tracklist albumu Rival Sons - Back in the Woods:

1 Do Your Worst
2 Sugar on the Bone
3 Back in the Woods
4 Look Away
5 Feral Roots
6 Too Bad
7 Stood By Me
8 Imperial Joy
9 All Directions
10 End of Forever
11 Shooting Stars

Zdroj: SITA (Loudersound.com, archív)
Foto: Facebook.com/rivalsons

Súvisiaci interpreti: Rival Sons