Týždeň si nechali členovia skupiny Arzén na to, aby si utriedili myšlienky v hlave a s odstupom času sa mohli pozrieť na krst svojho nového albumu Odpovede. Doteraz sa kapela snažila do CDčiek dať kus svojho regiónu, no keďže tento album venovaný najmä významných slovenským básnikom nebol naviazaný na Žilinu a Terchovú, sa skupina dohodla, že aj krstiť sa môže mimo regiónu.

Medzi hosťami sa na krste nového albumu objavili aj zástupcovia literárnej obce, ktorí vzdali hold skupine Arzén, pretože sa pustila do riskantného kroku – a to do zhudobnenia básní slovenských básnikov, na ktorých sa v dnešnej dobe zabúda. Umenie si prišli vychutnať aj herci Marta Sládečková, Ivo Gogál, či Štefan Kožka a samozrejme krstný otec albumu, Maroš Kramár. Album oblial šampanským a zasypal papierovými otáznikmi. Miro Fedor a Igor Klein túto kombináciu nečakali. Zaskočila ich, ale nakoniec neprotestovali.

"Dopadlo to dobre. Dokonca sa neminulo ani veľa šampanského, a tak aspoň zostalo viac do šatne." Po krste a koncerte tak odchádzali členovia Arzénu s výborným pocitom. "Bolo to prekvapenie. Koncertný program sme ukončili piesňou, ktorej text počas krstu recitoval Maroš Kramár, takže sme nemohli vedieť, ako to ľudia zoberú. Sme však spokojní," dodali.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, PR manažérka skupiny Arzén.

Foto: SITA/Ladislav Novák

Súvisiaci interpreti: Arzén