Vo veku 69 rokov zomrel bývalý člen formácie Small Faces Ian McLagan, ktorý istý čas pôsobil aj ako koncertný a štúdiový spoluhráč The Rolling Stones. Klávesák skonal 3. decembra, teda len deň po saxofonistovi Bobbym Keysovi, ktorého meno sa taktiež spája s touto britskou rockovou legendou.

Smrť oznámila hudobníkova rodina na jeho oficiálnej webstránke. Ian McLagan zomrel 3. decembra vo svojom rodnom Austine na infarkt. Podľa vyjadrenia skonal v kruhu svojej rodiny a priateľov. Smutná správa je pre "stounov" o to tragickejšia, že 2. decembra vo veku 70 rokov zomrel ich bývalý saxofonista Bobby Keys.

Ian McLagan sa v roku 1965 stal súčasťou rockovej kapely Small Faces, keď nahradil Jimmyho Winstona. V skupine zostal aj po tom, čo sa jej názov po príchode Roda Stewarta a Ronnieho Wooda zmenil na Faces. Po rozpade formácie prešiel McLagan práve k úzkej spolupráci s The Rolling Stones, jeho klávesy znejú napríklad v známom hite Miss You z albumu Some Girls (1978). Počas svojho života však spolupracoval aj s menami ako Bruce Springsteen, Bob Dylan, Jackson Browne, Joe Cocker, Chuck Berry, Paul Westerberg či John Mayer.

V roku 2013 sa Rod Stewart vyjadril, že spoločne s Ronniem Woodom plánujú opätovný comeback Faces na rok 2015. McLagan však vtedy uviedol, že on ani Kenney Jones neboli kontaktovaní. Naproti tomu sami plánovali comeback pôvodných Small Faces. "Prečo by sme sa srali s Faces, keď tu máme oveľa väčšiu rybu? Rod bude musieť počkať do roku 2016, 2015 je totiž rok Small Faces," uviedol už zosnulý hudobník.


Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Ianmclagan.com

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones, Small Faces