Národná liga v americkom futbale (NFL) oznámila headlinera nadchádzajúceho finále 50. ročníka svojej najvyššej súťaže Super Bowl. Divákov na štadióne, ale aj milióny pred televíznymi obrazovkami bude zabávať britská rocková kapela Coldplay. Podľa informácií The Wall Street Journal štvorica rozmýšľa nad hosťami ako Bruno Mars a Beyoncé.

Skupina Coldplay potvrdila informáciu, že bude hlavným vystupujúcim počas polčasovej šou finálového zápasu Super Bowl najvyššej futbalovej súťaže NFL. Podujatie, ktoré vstupuje do svojho 50. ročníka, sa odohrá na štadióne Levi's Stadium v kalifornskom meste Santa Clara 7. februára.

Podľa ekonomického denníka The Wall Street Journal sa okrem Chrisa Martina a spol. na pódiu v Kalifornii môže objaviť aj speváčka Beyoncé a spevák Bruno Mars. Obaja už na Super Bowle hrali. Kým interpretka skladby Single Ladies vystúpila so svojou materskou skupinou Destiny's Child v roku 2013, Mars o rok neskôr, pričom mu sekundovali Red Hot Chili Peppers. Vo februári sa v arizonskom Glendale predviedla Katy Perry. Rodáčke zo Santa Barbary robili spoločnosť Lenny Kravitz a Missy Elliott. 

Coldplay: Na stream zabudnite

Jedna z najlepších koncertných formácií dnes vydáva svoj siedmy štúdiový album A Head Full Of Dreams. Fanúšikovia na ňom okrem spolupráce s Martinovou exmanželkou Gwyneth Paltrow, nájdu aj spoločnú skladbu so spomínanou Beyoncé. Pieseň Hymn For The Weekend predstavili svojim priaznivcom len nedávno. Okrem toho bude na nahrávke produkovanej produkčným tímom Stargate a stálym spolupracovníkom kapely Rikom Simpsonom počuť aj amerického prezidenta Baracka Obamu, Noela Gallaghera z Oasis, švédsku speváčku Tove Lo či legendu gospelu Merry Clayton.

Ak sa na takúto kombináciu tešíte, bude lepšie, ak si album kúpite v jeho fyzickej podobe alebo sa registrujete na Apple Music, pretože nikde inde Coldplay neplánujú svoju novinku streamovať. Dôvod je ten, že na službách Spotify alebo Deezer sú skladby voľne prístupné aj užívateľom neplatiacim za prémiové účty. Nasledujú tak vzor hviezd ako Taylor Swift a Adele.

Pozrite si živé prevedenie Adventure Of A Lifetime, prvého singla  z novej kolekcie, u Ellen DeGeneres:


Autor: Marek Majzon (WSJ.com)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Coldplay