Anglický basgitarista Geezer Butler, známy najmä z už nefungujúcej kapely Black Sabbath, založil novú skupinu s názvom Deadland Ritual. Jeho spoluhráčmi sú hudobníci, ktorí pôsobili alebo pôsobia v nemenej slávnych kapelách ako Guns N' Roses alebo Apocalyptica.

Okrem 69-ročného Geezera Butlera sú členmi (super)skupiny Deadland Ritual aj bývalý bubeník Guns N' Roses Matt Sorum, gitarista sprievodnej kapely Billyho Idola Steve Stevens a spevák formácie Apocalyptica Franky Perez. Prvý potvrdený koncert kapely sa uskutoční v júni na francúzskom Hellfeste. Na sociálnych sieťach skupina ako prvú ukážku svojej tvorby zverejnila krátke úryvky zo skladby Down In Flames.


(Ak sa vám video začne prehrávať bez zvuku, zapnite si ho vpravo dole v playeri)

Terence Michael Joseph "Geezer" Butler pôsobil ako basgitarista a hlavný textár v Black Sabbath s niekoľkými prestávkami v rokoch 1968 až 2017. Líder kapely Ozzy Osbourne ho pozval aj na nahrávanie jeho sólových počinov Just Say Ozzy (1990) alebo Ozzmosis (1995). Takisto bol členom skupiny Heaven & Hell a v rámci sólového projektu GZR vydal albumy Plastic Planet (1995), Black Science (1997) a Ohmwork (2005). V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Ash Newell Photography