Speváčka Billie Eilish v nedávnom rozhovore prehovorila o svojej sexuálnej orientácii. Otvorene a vyznala o svojom vzťahu k ženám, pretože si myslela, že je to už o nej všeobecne známe. Podľa vlastných slov netušila, že rozhovor spôsobí taký rozruch a bude vnímaný ako jej coming out, ktorého ona sama nie je fanúšičkou.

Jedna z najúspešnejších speváčok posledných rokov v novembrovom rozhovore pre Variety otvorene hovorila o tom, že ju priťahujú ženy. "Tak veľmi ich milujem. Milujem ich ako ľudí. Priťahujú ma ako ľudia. Naozaj ma priťahujú. Fyzicky ma priťahujú. Ale tiež som z nich, ich krásy a ich prítomnosti taká vystrašená."

Slová Billie Eilish spustili množstvo reakcií zo strany fanúšikov aj médií a až vďaka nim si uvedomila, aký rozruch svojím vyjadrením spôsobila. "Neuvedomila som si, že to ľudia nevedia. Tak trochu som si myslela – nebolo to jasné? Ale videla som ten článok a povedala som si: Ach! Myslím, že som dnes mala coming out!" povedala na červenom koberci v rámci podujatia Variety Hitmakers Brunch, kde spolu s bratom Finneasom získali ocenenie za pieseň What Was I Made For? k filmu Barbie.

Pri tejto príležitosti tiež vysvetlilav svoj postoj ku konceptu coming outov. "Jednoducho tomu veľmi neverím. Pýtam sa, prečo nemôžeme existovať? Robím to už dlho, len som o tom nehovorila. Hups."

Od vydania spomínaného rozhovoru stratila speváčka na Instagrame približne 100-tisíc sledovateľov. Z celkového počtu 110 miliónov je to však len drobný zlomok. Po podujatí na tejto sociálnej sieti reagovala kriticky na Variety. "Ďakujem za ocenenie aj za moje vyoutovanie na červenom koberci o jedenástej doobeda namiesto toho, aby sme sa rozprávali o veciach, na ktorých skutočne záleží. Mám rada mužov aj ženy, ale dajte mi s tým pokoj, koho to zaujíma? Pustite si What Was I Made For," napísala.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)