Kapela Medial Banana sa hlási s ďalšou novinkou z pripravovaného albumu. V singli No More War, ktorý vznikol v spolupráci s ukrajinskou rock-ska-punkovou legendou Mad Heads, vyjadrujú jasný postoj k vojne na Ukrajine. Album plánujú vydať pod krídlami domovského Reggae Callin' Records na jar 2024 a bude niesť názov More času.

"Prišiel som na Slovensko, aby som zachránil život mojej mame a našiel som kultúru, do ktorej som sa zamiloval," hovorí  spevák a líder kapely Mad Heads z Kyjeva Vadym Krasnooky, ktorý musel krátko po invázii ruských vojsk na Ukrajinu kvôli zdravotnému stavu svojej matky, ktorá bola odkázaná na dialýzu, utiecť z rodného mesta. Usídlili sa v Bratislave, kde sa stále aktívne venuje hudbe, čoho dôkazom je aj najnovšia skladba No More War – reggae protest song s jasným odkazom na vojnu na Ukrajine.

Prvýkrát ju mohli fanúšikovia počuť počas koncertu Medial Banana na ich domovskom festivale Uprising na Zlatých pieskoch, kde vzbudila vášnivé reakcie. Zopár fanúšikov, ktorí majú problém odsúdiť agresora a zastať sa obete, vyburcovalo jasné posolstvo proti ruskej agresii a vlajka nášho napadnutého suseda na pódiu k takým reakciám, že im kapela po festivale venovala samostatný status.

Najbližšie Medial Banana a Vadym Krasnooky skladbu spoločne zahrajú na svojom poslednom bratislavskom koncerte tohto roku vo štvrtok 7. decembra v klube Šafko. Na Silvestra potom ešte potešia obyvateľov Žiliny, kde spolu s kapelou Le Payaco odohrajú svoje koncerty na Hlinkovom námestí. Potom si dajú niekoľko mesiacov koncertnú pauzu a opäť sa vrátia na pódiá počas turné k albumu More času, s ktorým budú obcházať slovenské a české kluby od marca do mája 2024.

Podrobnosti o albume a turné sa z prvej ruky dozviete na ich sociálnych sieťach a domovskej stránke medialbanana.com. 

Redakciu Hudba.sk za kapelu Medial Banana informoval Sveťo Moravčík. Správu sme upravili a doplnili.