Slovenská skupina Karpatskí Pastieri sa vracia na scénu s novým bubeníkom. Aj napriek takmer 10 ročnej odmlke si ju podaktorí z vás môžu pamätať z rôznych festivalov ako Pohoda či Hodokvas. Teraz sa vracajú s novou energiou a chystajú album aj turné.

Dôvodov na opätovné spojenie Karpatských Pastierov je niekoľko. Ten najzásadnejší sa udial v decembri 2017, kedy kapela v novom zložení odohrala dve skladby na benefičnom koncerte Vianočný Žúr Chalaňov v MMC v Bratislave spolu s dychovou sekciou Tona Popoviča

"Zážitok z tohto vystúpenia bol po tak dlhej dobe pre nás iniciačný. Pochopili sme, že naša hudba v nás stále rezonuje a na pódiu dokážeme splynúť v jeden kompaktný celok," uviedol basgitarista Richard Molnár. Momentálne Karpatskí Pastieri nahrávajú svoj debutový album v štúdiu RatNoise gitaristu a producenta Branislava Biznára a pripravujú sa na obnovenie koncertnej činnosti.
Termín vydania albumu je naplánovaný na začiatok leta pod značkou Artforum Pezinok


Novú zostavu Karpatských Pastrierov tvoria Branislav Biznár (gitara, spev), Dušan Lančarič (klávesy, sampler) a Richard Soso Molnár (basgitara) a miesto bicích nástrojov prevzal po Martinovi Strezenickom ostrieľaný bubeník Emil Frátrik, ktorý spolupracoval aj s Dežom Ursinym, Ivanom Králom, Andrejom Šebanom, Richardom Müllerom, Petrom Lipom či Mariánom Vargom.

Karpatskí Pastieri počas svojho pôsobenia v rokoch 2001 až 2008 odohrali množstvo koncertov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, či Poľsku. Ako hudobné teleso bola kapela súčasťou aj divadelnej inscenácie Deus ex Machina, s ktorou sa v roku 2003 zúčastnili medzinárodného divadelného festivalu v Moskve.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Andrej Balco