Poprocková kapela 100° C vydáva nahrávku zo svojho koncertu na festivale Open Air 2011 v Panskom Týnci. Je to pri príležitosti 25 rokov od vzniku formácie, ktorá niekoľko posledných rokov nekoncertuje. Koncert vyšiel pred viac ako desiatimi rokmi na DVD, ale na digitálnych platformách je dostupný až teraz.

Posledným albumom skupiny bol album Freaky boys z roku 2014. Aktuálna live nahrávka Live at Open Air Festival obsahuje desaťhodinový set šesťčlennej zostavy 100°C, ktorá bola natočená v rámci O2 Open air festivalu v roku 2011. Kapela vtedy natočila aj obraz a vzniklo tak DVD ako príloha časopisu Reflex v náklade 80 000 kusov. Basgitarista a režisér Ondřej Urbanec ozrejmuje vydanie nahrávky: "Je nám ľúto že už dnes nikto DVD nemá a že si tento koncert nikto neprehrá. Koncert sa nám vtedy podaril a bola tam skvelá atmosféra a na audio nahrávke je to myslím skvele počuť. Kapela teraz nehrá, ale tento rok je to 25 rokov od vzniku 100°C, takže je to taký spomienkový darček fanúšikom."

100°C natočilo od roku svojho založenia, teda 1996, 4 radové albumy. Od hardcoreových koreňov v druhej polovici deväťdesiatych rokov zvuk kapely posunul vplyv DJa At Worka. 100°C začali hrať štýl, ktorému hovorili mana. Debutový album Evergreen vyšiel v roku 2004 a po roku a pol bol čas na druhý album. 100°C prišli na jeseň roku 2005 s nahrávkou pokrstenou ako Collage. V roku 2008 vydávajú v Indies Scope album Brant rock a následne aj remixový album. Kapela celú dobu svojej kariéry čulo koncertovala. Vydanie poslednej radovej nahrávky pripadlo na rok 2014 a nesie názov Freaky Boys.

Kapelu takmer celú dobu svojej existencie tvorilo šesť členov. Jakub "Joshua" Johánek (spev, gitara) Ondra Urbanec (basa), Filip Johánek (bicie), DJ At Work alias Kája Vaněk (DJ, syntetizátor, klávesy), Martin Špalek (trumpeta), Michal Jurica (trombón, perkusie).

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope.

Súvisiaci interpreti: 100°C