"Svet sa zbláznil," píše jeden z mnohých fanúšikov, ktorí reagujú na čerstvé vyhlásenie skupiny Lucie o odchode Davida Kollera. Na plánoch kapely to nič nemení a svojím dlhoročným priaznivcom potvrdila nový album. Ten prinesie odpovede na aktuálne otázky. Jedna z najpálčivejších je - ako bude znieť Lucie bez Davida Kollera?

"Milí fanúšikovia, chceli by sme vám oznámiť, že David Koller sa rozhodol opustiť skupinu Lucie. Rozchádzame sa v dobrom a dohodli sme sa, že spoločne odohráme všetky zazmluvnené koncerty do konca letných prázdnin. David by sa rád venoval predovšetkým svojej kapele a rodine. Lucie ide ďalej, pripravuje nový album a oslavy štyridsiatych narodenín," píše sa v statuse na sociálnej sieti Lucie.

Zlomené srdcia, smútok, ale aj prajnosť. To všetko sa teraz mieša v poslucháčoch českej skupiny, ktorá čoskoro oslávi 40 rokov už bez svojho lídra, ktorý sa k Lucie pridal v roku 1987. "Robert to zvládne. Jeho hlas je niekde inde a tie jeho prirodzené emócie sú nosným pilierom všetkých piesní," nebojí sa zmeny ďalší fanúšik a podpora Robertovi Kodymovi sa opakuje vo viacerých komentároch.  

David Koller, ktorý okrem Lucie koncertuje s vlastnou kapelou aj s formáciou Jasná Páka, najprv informoval fanúšikov cez sociálne siete: "Po dlhých úvahách som sa rozhodol, že odchádzam z Lucie. Hranie v Luciie bolo fajn a teraz sa chcem venovať predovšetkým svojej kapele a rodine. Pozdravujem všetkých fanúšikov. Svoje rozhodnutie pomenoval prvým menom: "Sedieť zadkom na toľkých stoličkách ma začalo vyčerpávať. Chcel by som robiť hudbu stále rád a naplno, nechcem toľko šprintovať a robiť kompromisy, z ktorých potom nemám dobrý pocit," povedal pre český Headliner krátko po oznámení svojho odchodu.

Spolu s ním opúšťa Lucie a jeho syn Adam, ktorý v nej bubnoval. Je to však jeho vlasnté rozhodnutie. Koller so skupinu dokončí všetky naplánované koncerty a teší sa turné v rámci festivalu Hrady. Na otázku, akú sú teraz medzi členmi Lucie vzťahy, odpovedal jednoducho: "Ja mám všetkých z kapely rád." A dodal, že bude skupine vždy naklonený, aj keď už nebude jej aktívnym členom.

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: Facebook.com/Lucie, Headliner.cz)