Skupina No Name predstavuje nový klip Ak nejde o všetko, v ktorom vytvorila fascinujúcu ilúziu. Vo futuristickom klipe si zatancovala tanečníčka a akrobatka z pražského divadla Cirk La Putika. Duet Igora Timka a Zoliho Šallaia pochádza z aktuálneho albumu, ktorý predstavia na jarnom No Name & Nocadeň V Pôvodnom znení tour 2024. Keďže koncert v Sono Centre v Brne je už vypredaný, rozhodli sa Igor Timko a spol. pridať ďalší koncert, a to 12. apríla.

Nový singel Ak nejde o všetko má autorsky na konte Roman Timko, ktorý napísal text a Zoli Šallai ako autor hudby. "Keďže sa s Romanom roky poznáme a on ovláda môj model práce, tak ma oslovil, aby som mu zhudobnil text. Po prvom prečítaní mi bolo jasné, o čom je príbeh. Začal som sa hrať so slabikami a vytvoril melódiu s harmonizáciou, ktorá zapadala do veršov. Veľmi ľahko sa komponuje, ak máte pred sebou dokonalý príbeh," vysvetlil autorský proces Zoli Šallai.

Myšlienka piesne Ak nejde o všetko, tak nejde o nič, je vlastne návodom, ako si poradiť s každodenným osudom. "Aj úspech, či šťastie sú len momentom, ktorého trvácnosť vám nepredvídateľnosť života nezaručí. Človek by však mal myslieť pozitívne, pretože život je vo svojej podstate dar. Prežiť ho trápením sa nad vecami, ktoré neovplyvníme je škoda. Myšlienka, že vzácnym sa pre niekoho môže stať aj to obyčajné, hovorí o ohľaduplnosti medzi nami ľuďmi. Je jedno, či ide o lásku, zdravie alebo peniaze. Bez ohľadu na ego, šťastie v láske, alebo výšku majetku sme všetci rovnako podstatní alebo skôr rovnako nepodstatní. Zdravá dávka pokory ešte nikomu neublížila," vyznal sa autor textu Roman Timko.

Nová pieseň dostala zaujímavé obrazové spracovanie. Na klipe pracovali No Name v už osvedčenej zostave. Hlavným architektom klipu bol režisér Juraj Lehotský, ktorý obrazovú stránku už tradične zveril kameramanovi Timovi Križkovi. "V No Name radi experimentujeme a nebránime sa novým výzvam. Tak sme tentoraz vďaka spolupráci so štúdiom 727 bratov Dedíkovcov realizovali víziu Juraja Lehotského pomocou technológie motion control. Je to technologická vychytávka, ktorá vám dokáže vytvoriť absolútne hodnovernú verziu čohokoľvek, čo si vymyslíte. Ilúzia je podľa mňa želaným výsledkom kreativity. A tak sme si to s kolegom Zolim Šallaiom na pľaci užili v novom futuristickom klipe naplno. Priestorová a časová realita je posunutá do ilúzie, ktorá vytvára viacero priestorov. Výsledok je podľa mňa fascinujúci," neskrýva radosť líder Igor Timko.

Klip produkoval Pavol Jelenek a zatancovala si v ňom tanečníčka Katrin Cvinerová. Choreografiu má na konte Stanislava Vlčeková. "Cesta za hlavnou postavou Katrin si pýtala špeciálnu požiadavku. Juraj Lehotský mal predstavu, že výrazový tanec v sebe musí niesť aj prvky akrobacie. Keďže máme známych v divadle Cirk La Putika, navštívili sme jedno z predstavení tohoto súboru v Prahe. A Jurajovi sa Katrin zapáčila na prvý pohľad, stretli sa, a začalo sa tvoriť," prezradil Timko.
 
Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Šallai a Pavol Jakab sa teraz tešia, ako skladby z nového albumu aj všetky hity kapely zahrajú naživo na jarnom turné. No Name & Nocadeň V Pôvodnom znení tour 2024 štartuje 21. marca v Košiciach, pokračuje 23. marca Bratislavou a v apríli sa presúva do Českej republiky do Ostravy, Brna a Prahy. Vstupenky na slovenskú časť turné si môžete kúpiť na Predpredaj.sk.

Termíny spoločných koncertov No Name a Nocadeň:

21. 3.  – Košice, Športová hala Stará Jazdiareň
23. 3. – Bratislava, Športová hala Pasienky
5. 4. – Ostrava, Hala Tatran
11. 4. – Brno, Sono Centrum
12.4. - Brno, Sono Centrum
20. 4. – Praha, O2 Universum

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková. Text správy sme upravili.