Najväčšiu slávu má už americká R&B Ciara zrejme nadobro za sebou. To však neznamená, že by na hudbu zanevrela. Práve naopak. Minulý týždeň oznámila vydanie nového albumu Beauty Marks a zverejnila singel Thinkin Bout You, ktorý sa dočkal poriadne uleteného videoklipu. Pri pohľade na nahú speváčku len ťažko veriť tomu, že ide o ženu po dvoch pôrodoch.

Keď Ciara na začiatku minulej dekády začínala svoju kariéru, patrila medzi globálne najúspešnejšie speváčky. Zrejme tomu pomohlo aj to, že štýl R&B sa v tej dobe tešil mimoriadne veľkému úspechu a dnes populárny hip-hop a elektronická hudba ešte ani zďaleka nemali takú nadvládu. O to viac je však sympatické, že sa Ciara nesnaží za každú cenu opäť dostať na vrchol a stále sa venuje najmä R&B hudbe.

Dovolím si tvrdiť, že jej nový singel Thinkin Bout You môže byť skladbou, ktorá rodáčke z texaského Austinu aspoň na pár mesiacov opäť pomôže dostať sa na popredné priečky hitparád a získať si tak aj nových fanúšikov. Piesňou, ktorá je ako vytrhnutá zo soundtracku romantického hollywoodskeho filmu, 33-ročná speváčka ukázala, že do starého železa ešte rozhodne nepatrí.

videoklip Thinkin Bout You Zdroj: Youtube

Čo robí Ciara, keď sa zavrú dvere? 

Aktuálne hviezdy Taylor Swift alebo Dua Lipa by s takýmto "materiálom" bodovali v celosvetových hudobných rebríčkoch, no aj keby sa to Ciare nepodarilo, môže si bez výčitiek povedať, že pre to urobila maximum. Svedčí o tom aj videoklip, v ktorom sa neváhala ukázať úplne nahá. Napriek tomu vizuál pôsobí omnoho viac nenútene a nesilene ako väčšina jej starších, výrazne štylizovaných hudobných videí.

V kontexte klipu Thinkin Bout You totiž nahotu pred kamerou nemožno vnímať ako pohoršujúcu snahu šokovať. Speváčka svoje krivky odhaľuje veľmi vkusne a bez toho, aby sa príliš snažila pôsobiť zvodne. Naopak, aj napriek vystriedaniu niekoľkých parochní vyzerá veľmi prirodzene a práve v pohodlnom domácom oblečení je tak sexi ako v žiadnom zo svojich doterajších klipov.

Pointu videa určite ľahko pochopíte aj bez znalosti anglického jazyka. V úvodnej scéne ako vytrhnutej z filmu Pretty Woman sledujeme speváčku v luxusnej hotelovej izbe, kde si práve užíva perličkový kúpeľ a následné prípravy na rande plné tanca, dobrého šampanského a smiechu. Skákaním po posteli, tancom či spievaním do kefy na vlasy prezentuje radosť, bezstarostnosť a slobodu, ktorou dokáže nakaziť aj diváka.


Ako prezrádza samotný názov piesne, Ciara po celý čas premýšľa nad tým, aké to bude s jej milovaným. "Táto pieseň je istým spôsobom retro s moderným nádychom. Napísala ju moja priateľka Ester Dean a dodala jej tú disco atmosféru. Na videu som pracovala so stylistkou Phoebe Lettice Thompson. Zachytáva to atmosféru toho, čo robíme ako dievčatá v pohodlných nohavičkách a roztomilom crop-tope," prezradila Ciara o svojom novom klipe pre Hollywood Reporter.

Jej siedmy štúdiový album Beauty Marks vyjde 10. mája, propagovať ho však začala už minulý rok, kedy vyšli skladby Level Up, Freak Me a Dose. Začiatkom tohto roka na ne nadviazala singlom Greatest Love a už podľa týchto vydarených ochutnávok je vysoko pravdepodobné, že s novou štúdiovkou bude úspešnejšia ako s predošlým albumom Jackie (2015).


Autor: Dušan Marko
Foto: reprofoto / Youtube