Britská formácia The xx aktuálne nahráva svoj tretí štúdiový album v Texase. Informácie o zatiaľ nepomenovanom pokračovateľovi nahrávky Coexist z roku 2012 potvrdil Jamie xx v šou BBC 6 Music 6.

"Len nedávno som strávil nejaký čas v Texase, kde sme s The xx nahrávali veci na náš nový album," uzavrel dohady o novej štúdiovke Jamie xx. Tie sa šírili už nejaký čas a boli iba podporené krátkym videom, na ktorom jeden z členov kapely (Oliver Sim) nahráva tlieskanie. Nahrávka sa objavila na Instagrame vydavateľstva Young Turks s komentárom "Judd's Arena. LP3".

"Len ťažko skladáme nové piesne počas turné, a preto sme toho zatiaľ veľa nespravili. Tešíme sa však na to, kedy budeme môcť byť opäť kreatívni. Sme však veľmi inšpirovaní a pripravení vyraziť. Hrali sme na množstve veľkých podujatí a myslím si, že je to niečo, čo sa odzrkadlí aj na našom novom albume," uviedla ešte minulý rok speváčka Romy Madley Croft pre magazín NME.

K téme sa vtedy vyjadril aj Jamie xx, ktorý načrel najmä do minulosti. "Bolo ťažké dokončiť Coexist (recenzia), ale to platilo aj pre náš prvý album. Nie je jednoduché spraviť akúkoľvek nahrávku. Vďaka Coexist sme sa však naučili, ako dať dohromady kompaktný album, a to je niečo, čo chceme opäť skúsiť."


Zdroj: Digitalspy.co.uk, Nme.com
Foto: Xx-xx.co.uk

Súvisiaci interpreti: The xx