Osobitého prešovského hudobníka Eda Klenu súčasná korona-kríza zastihla v procese príprav nového albumu. Nahrávky sa preto dokončujú na diaľku, prostredníctvom internetu. Počas úprav rozpracovaných skladieb vznikla aj úplne nová pieseň Čo bude ďalej, ktorá reflektuje aktuálnu súčasnosť.

"Je to pieseň o tom, čo sme prežívali v marci a apríli 2020. Teraz je už každým dňom menej aktuálna. A to je dobre," hovorí o novej skladbe Edo Klena.

Pieseň sa nahrávala v domácom štúdiu Edovho kamaráta Martina Sejka a tam k nej nakrútili aj videoklip. Okrem Edovho spoluhráča zo skupiny Klenoty, gitaristu Lukáša Valkučáka v skladbe hosťujú na kontrabase Tomáš "Durki" Durkáč (Akustika, Heľenine Oči) a saxofonista Janko Višňovský (Ali Ibn Rachid, Chiki Liki Tu-a).


Ešte minulý rok vznikla v štúdiu Umpax skladba Kľud, ktorá v polovici marca dostala nečakane nový význam. "Keď som ju písal a nahrával, mal som pocit, že trocha kľudu je dobrá alternatíva k hektickému svetu. S príchodom korony sa to zrazu zmenilo na povinnú alternatívu," hovorí Edo Klena. Videoklip k nej vznikol rýchlo v domácich podmienkach a výrazne tak podporil nový význam skladby.

Počas tohto obdobia ešte hudobník stihol nakrútiť klip k skladbe Zabili DJ. Je to posledný klipový návrat k úspešného minuloročnému albumu Vata. "Nechápte, prosím, pieseň ako výzvu k likvidácii rôznych púšťačov hudby. Každý má právo na temné fikcie. Dôležité je ich neuskutočniť. Ďakujeme klubu Wave - Centru nezávislej kultúry v Prešove za priestory pri nakrúcaní a iné, za video a strih Tomášovi Telepákovi a vzácnemu hosťovi Jarovi Janekovi za peknú krídlovku," napísal Edo Klena ku klipu.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry Pro:messa. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Edo Klena & Klenoty