Začiatkom februára oznámila metalová legenda Ozzy Osbourne správu, ktorá zarmútila fanúšikov. Zo zdravotných dôvodov zrušil všetky vystúpenia z plánovanej koncertnej šnúry No More Tours 2, v rámci ktorej sa mal 19. mája zastaviť aj v pražskej O2 aréne.

Najzásadnejším problémom je pre frontmana Black Sabbath samotné cestovanie. Túžba pokračovať v hraní koncertov je však stále veľmi silná, čo potvrdil v rozhovore pre magazín Metal Hammer: "Živá šou je to, pre čo žijem. Musel som zrušiť svoje európske turné, ale som rozhodnutý. Musím odohrať viac koncertov. Z tejto hry nemôžete odísť. Nie je to práca, je to vášeň. Neviem, ako robiť nič iné. Myšlienka, že budem celý deň sedieť vo svojom dome... Robím to 55 rokov. Je to tá najlepšia vec, aká sa mi kedy stala." 

V roku 2020 diagnostikovali 74-ročnému umelcovi Parkinsonovu chorobu, pred štyrmi rokmi mal nehodu, pri ktorej si poškodil chrbticu. Liečba kmeňovými bunkami, operácie a fyzioterapia mu síce pomáha, ale jeho telo je stále zoslabnuté. V rozhovore uviedol, že by sa chcel znova koncertovať, ale sám nevie povedať, kedy sa tak stane. "Keby ste mi povedali: Môžeš ísť na cestu o mesiac? Nemohol by som povedať áno," dodal Ozzy Osbourne.

Prečítajte si tiež: Ozzy Osbourne zdieľa s fanúšikmi jednu z najťažších správ. Ruší všetky vystúpenia

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: Music-news.com)

Súvisiaci interpreti: Ozzy Osbourne