Bažant Pohoda tento rok vypredaná nie je, na bráne festivalu sú stále dostupné posledné vstupenky za 99 eur. Aj tento rok je však na trenčianskom letisku obrovský záujem o permanentky na budúci ročník. Tá bude konať 11. až 13. júla 2013. Limitovaná séria 999 lístkov za 49 eur sa vypredala za 2,5 hodiny.

Ako pre agentúru SITA uviedol šéf Pohoda shopu Martin Jenča, momentálne už predávajú lístky, ktoré sú o 10 eur drahšie. Tých organizátori uvoľnili do predaja 3 000, pričom aj o ne je medzi návštevníkmi multimediálneho festivalu mimoriadny záujem.

"Minulý rok sa to takisto veľmi rýchlo vypredalo a ľudia si to pamätajú. Chcú mať lístok bez ohľadu na to, aký bude program," hovorí Jenča. "Veľmi nás to teší. Hoci ľudia nevedia, aký program bude budúci rok, lístky si kúpili, čo berieme ako veľký prejav dôvery. A aspoň vieme, že minimálne tých 999 ľudí na budúci rok príde," uviedol PR manažér festivalu Mário Gešvantner. V predpredaji po skončení festivalu budú stáť vstupenky 69 eur, po vypredaní 8 999 kusov bude cena 89 eur a na mieste rovnako ako tento rok 99 eur.

Okrem lístkov na 17. ročník Pohody si záujemcovia v Pohoda shope môžu zakúpiť aj vstupenky na jesenný Pohoda Indoor Camping Festival (PICF), ktorý sa uskutoční 26. a 27. októbra na trenčianskom výstavisku Expo Center. Potvrdené sú už aj prvé mená, viac info TU.

Festival Bažant Pohoda 2012 otvoril svoje brány dnes po 14:00, hudobný program odštartovala o 20:00 skupina Puding Pani Elvisovej. Nasledovať budú koncerty The Plastic People of the Universe, The Asteroids Galaxy Tour a hlavnej hviezdy dnešného programu Lou Reeda. V noci svoju tvorbu predstaví aj Caribou - jedno z najzaujímavejších mien súčasnej indie elektroniky.

Reportáž a fotografie zo štvrtkových koncertov prinesieme v piatok ráno, prvé "predkoncertné" fotografie z tohtoročnej Pohody však už nájdete v sekcii Fotoreporty.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Lea Podstanická

Súvisiaci interpreti: Lou Reed, Puding Pani Elvisovej