Zakladajúce členky skupiny Sugababes prichádzajú po dvanástich rokoch s prvým singlom. Ten má síce svoje oficiálne vydanie ohlásené na september, no dovtedy pokojne môže vyvolať rozruch v rádiách. Retro-futuristický singel totiž ašpiruje na titul modernej hymny nezávislosti a obstojný letný hit.

"Nehovor to, počkaj kým budeme triezvi. Nehraj smutnú skladbu, polož svoj gitaru naspäť," začína sebavedome Siobhan Donaghy v prvom oficiálnom singli skupiny Mutya Keisha Siobhan. Spolu s ostatnými členkami - Mutyou Buenou a Keishou Buchanan sa postarala o jeho text, zatiaľ čo producentsky novinku zastrešil Dev Hynes (Solange - Losing You). Skladba Flatline by mala vyjsť na singli 1. septembra vo Veľkej Británii a niekdajšie "cukrové bábiky" už uvažujú aj nad príslušným videoklipom.

Naspäť v biznise

Dlho očakávaný návrat troch žien, ktoré svet spoznal ako 16-ročné dievčatá, uvádza gitarové intro charakteristické pre Deva Hynesa. Ďalej pokračuje strofami jednotlivých členiek až prepukne do hymnického refrénu sprevádzaného zborovým mužským hlasom. Poslucháč nadobudne pocit, že je uprostred akejsi oslobodzujúcej bitky. Bez tohto elementu by to totiž bola iba ďalšia pesnička o rozchode bez možnosti druhej šance. Čo je však pre fanúšikov MKS, ako ich média začali skracovať, najočarujúcejšie, sú harmónie, ktorými speváčky v začiatkoch svojej kariéry nemali možnosť disponovať. 

Mutya Keisha Siobhan - Flatline

Počas propagácie prvého materiálu po vyše dekádu trvajúcej odmlke, Mutya Keisha Siobhan odhalili názvy niektorých ďalších trackov z nedávno dokončeného albumu. Ten by mal vyjsť v poslednej tretine tohto roka. "Spravili sme jeden s názvom Back In The Day, ktorý je o nás a opisuje naše životy, keď sme boli mladšie. Preto ho mám veľmi rada," potvrdila Mutya Buena počas Google Hangout s fanúšikmi. Ďalší sa volá Drum a, podľa Keishe Buchanan, by mal obsahovať afrobíty.

Proces spoločného návratu zakladateliek jednej z najúspešnejších britských dievčenských skupín začal v roku 2009, keď z nej bola vyštvaná jediná originálna a najdlhšie pôsobiaca "cukrová bábika" Keisha Buchanan. Kapelu zakladala koncom 90-tych rokov spolu so Siobhán Donaghy, ktorá práve pre nezhody s Buchanan opustila kapelu ešte v roku 2001. Treťou zakladajúcou členkou bola Mutya Buena, ktorá si zas v roku 2005 potrebovala dať od hudby prestávku kvôli materským povinnostiam a následne to skúsila sólovo.

Vypočujte si aj freestylovanie skupiny Mutya Keisha Siobhan na podklade skladby Swimming Pools (Drank) od KendrickLamara:


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/MutyaKeishaSiobhan

Súvisiaci interpreti: Mutya Keisha Siobhan