A je to vonku. Katy Perry v noci na dnes zverejnila svoj fyzicky najnáročnejší videoklip a tentokrát v ňom nejde o infantilné mačiatka, sexi pózy či bláznivé scénky, ako sme u nej zvyknutí. K nedávno zverejnenému singlu Rise ponúka speváčka pohľad na zápas s ružovým padákom.

Čerstvo zverejnený videoklip Katy Perry k singlu Rise sa dá chápať ako krásna metafora. Keďže ide o pieseň o životnom boji, o padaní a vstávaní, aj očakávaný vizuál sa nesie v tomto duchu. Dramatické video zobrazuje ružový padák pripútaný k speváčke a ich "vzájomný" boj. Katy doslova padá na zadok, zdoláva prekážky v podobe vetra, dažďa, zaseknutia na skale či pádu do jazera. Napokon sa jej podarí vzchopiť a vzniesť sa (významy anglického slova "rise").

Na režisérsku stoličku v tomto prípade zasadol skúsený Paul Gore (John Legend, Paloma Faith, Amy Winehouse) a niektoré z pútavých scenérií sa nakrúcali napríklad v Snow Canyone v Utahu či v malebnej prírode Sand Hollow State Parku.

Pôsobivý vizuál vznikol ako podpora singla, ktorý je soundtrackom televíznej stanice NBS pre nadchádzajúce Letné olympijské hry v Riu. Dá sa teda chápať aj ako dodanie odvahy a stotožnenie sa s bojovnosťou a snahou, ktorú musia vynaložiť zúčastnení športovci. NBC predtým zverejnila aj video, v ktorom sú práve zábery na olympijské športové výkony.


Text: Hudba.sk, mž (zdroj: Digitalspy.com, Rollingstone.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Katy Perry