Spojenie, na ktoré sa dlho čakalo. Medial Banana a Polemic, dve stálice slovenského ska a reggae spájajú sily a prinášajú nadčasovú hymnu Staré časy. Vydarená spolupráca priekopníkov jamajskej hudby na Slovensku vznikala niekoľko mesiacov a objaví sa na pripravovanom albume k desiatemu výročiu Medial Banana koncom roka.

Skladba, ktorá vyčaruje úprimný úsmev na tvári a prinesie závan nostalgie, može osloviť niekoľko generácií poslucháčov. Vznikala na striedačku v bratislavských štúdiách The Wellders a One Love a o mix aj master sa postaral Ivan Jombík. Animovaný klip s kolážami fotiek oboch kapiel pochádza z dielne Radovana Marčeka a Lenky Mišincovej z Kreus Film a dokonale vystihuje atmosféru pesničky.


Novú hitovku Staré časy predstavia Polemici s Banánmi po prvýkrát naživo na festivale Uprising na Zlatých pieskoch v Bratislave v sobotu 24. augusta. Počas veľkolepej spoločnej šou prinesú obe kapely svoje najväčšie hity a oslávia okrúhle jubileum – Polemic neuveriteľných 30 a Medial Banana úžasných 10 rokov na scéne.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli Sveťo Moravčík a Juraj Cocher. 

Súvisiaci interpreti: Medial Banana, Polemic