Skupina Kosheen vždy predstavovala ideálne spojenie elektronickej hudby s popom a rockom. Napríklad staršie hity Hide U, Catch alebo All In My Head dokázali uspokojiť ako milovníkov tanečnej hudby tak aj poslucháčov popových šlágrov. Podarí sa im to aj s novým albumom Independence?

Kapela Kosheen je známa aj u nás, minulý rok skupina spolupracovala s Darou Rolins, pre ktorú napísala a produkovala niekoľko piesní na jej albume Stereo (2011). Novinku Independence vydávajú Kosheen na vlastnom labeli Skeleton, na Slovensku a v Čechách vychádza v EMI.

Kapela podľa vlastných slov na albume ponúka skôr elektroniku, charakteristický prejav speváčky Sian Evans a výrazné melódie zabalené do surovejšieho elektro zvuku. Pilotným singlom sa stala skladba Get A New One, ktorá dáva tušiť, akým smerom sa Kosheen na albume uberajú.

Nový singel kapela predstavila aj na nedávnom festivale Music City Košice, náš redaktor Marek Danko skladbu v reportáži označil za najslabšiu v setliste, no vám sa možno zapáči. Mimochodom, Sian Evans na spomínanom festivale vystúpila so zlomenou nohou, pozrite si fotografie z koncertu.

Kosheen - Get a New One

Zdroj: EMI, Hudba.sk
Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Kosheen