Svetoznámemu tenoristovi Andreovi Bocellimu sa podarilo ako prvému talianskemu umelcovi obsadiť vrchol britského rebríčka najpredávanejších albumov. Môže za to zrejme vďačiť najmä dobrému výberu hostí na jeho novej štúdiovke, medzi ktorými nechýbajú ani najväčšie mladé britské spevácke hviezdy.

Hoci Andrea Bocelli je na scéne už niekoľko desaťročí a jeho komerčne najúspešnejším obdobím je koniec 90-tych a začiatok nultých rokov, na vrchol britského albumového rebríčka doteraz nikdy nedosiahol. Podarilo sa mu to až teraz s jeho 16. albumom s názvom , ktorý vyšiel 26. októbra vo vyše 60 krajinách.

Slávny tenorista sa vďaka prvenstvu v aktuálnom vydaní UK Chartu zároveň stal prvým umelcom nepochádzajúcim z popovej scény za posledných 21 rokov, ktorý sa v Spojenom kráľovstve dostal na vrchol albumového rebríčka. Naposledy sa to podarilo v roku 1998 americkému skladateľovi orchestrálnej a filmovej 
hudby Jamesovi Hornerovi so soundtrackom ku kinohitu Titanic.
     
Bocelliho nový album obsahujúci 16 skladieb vyšiel na značke Decca Records krátko po jeho 60. narodeninách, ktoré tento nevidiaci spevák oslávil 22. septembra. Ide o prvý Bocelliho album obsahujúci výhradne nové skladby od titulu Andrea z roku 2004. Jedným z vrcholov novej nahrávky je podľa agentúry APA skladba Fall On Me, prvé dueto Bocelliho s jeho 20-ročným synom Matteom Bocellim.  


Na albume Sì, ktorý je aktuálne aj na vrchole amerického rebríčka Billboard 200, hosťujú aj ruská sopranistka Aida Garifullin, americký spevák Josh Groban, anglický hitmaker Ed Sheeran alebo anglická speváčka Dua Lipa.
 Najmä poslední dvaja menovaní pravdepodobne najviac pomohli veľkému úspechu novinky na Britských ostrovoch. Bocelli doteraz celosvetovo predal okolo 85 miliónov kópií svojich albumov.


Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/pg/andreabocelli

Súvisiaci interpreti: Andrea Bocelli